EU: Nema osnove za nove pregovore o Bregzitu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

EU: Nema osnove za nove pregovore o Bregzitu

Evropska unija je saopštila da nema osnove za nastavak pregovora o Bregzitu. Velika Britanija nastavlja da insistira na promenama sporazuma koji je postigla bivša britanska premijerka Tereza Mej. Pregovarači EU rekli su evropskim diplomatama da su izmene koje je predložila nova vlada u Velikoj Britaniji, poput uklanjanja bekstopa sa Irskom,…

Evropska unija je saopštila da nema osnove za nastavak pregovora o Bregzitu.

Velika Britanija nastavlja da insistira na promenama sporazuma koji je postigla bivša britanska premijerka Tereza Mej.

Pregovarači EU rekli su evropskim diplomatama da su izmene koje je predložila nova vlada u Velikoj Britaniji, poput uklanjanja bekstopa sa Irskom, neprihvatljive, prenosi BBC.

Sa druge strane, Douning strit odbacuje tvrdnje da je želeo da razgovori propadnu kako bi se omogućilo da se Bregzit bez dogovora povuče.

Portparol britanske vlade izjavio je da se nadaju da će EU ponovo razmotriti prihvatanje izmena.

Kako je reklao, EU mora da promeni svoj stav, budući da sporazum Tereze Mej neće biti prohvaćen u britanskom parlamentu u tom obliku.

“Bacićemo se na pregovore sa najvećom energijom i duhom prijateljstva i nadamo se da će EU preispitati svoje trenutno odbijanje da izvrši bilo kakve izmene u sporazumu o povlačenju”, rekao je portparol.

Sporazum koji je Mej postigla sa EU tri puta je odbijen u parlamentu.

Novi britanski premijer Boris Džonson obećao je da će “učiniti to ili umreti”, odnosno izvesti Btitaniju iz EU do 31. oktobra, sa ili bez dogovora.

Danas objavljeno

Srpski predsjednik i premijerka dolaze u četvrtak u Banjaluku

M.

Žestok odgovor: UEFA izbacuje superligaše i fudbalere!

Zeljka

Analena Berbok kandidatkinja Zelenih za njemačku kancelarku

M.

Ostavite komentar