27. Septembra 2021.

EU ne radi ništa, nemam ništa dobro da kažem

Big Portal

“Ja nemam ništa dobro da kažem o ponašanju Evrope, o ponašanju EU, i pre svega mislim da je to (Briselski sporazum) pitanje EU. Njihov potpis je na briselskom sporazumu”, rekla je Brnabić.

Istakla je i da se na Kosovu jasno krši Briselski sporazum, jer na severu Kosova ne bi smele da budu specijalne jedinice Rosu, a ni devet godina od tog dogovora nisu formirane Zajednice srpskih opština.
Ona je ocenila da EU “ne samo što toleriše da se Briselski sporazum ne sprovodi devet godina, već ćuti na njegovo jasno kršenje”.

“I onda (EU) kaže na nekom od sastanaka u Njujorku na kojima sam bila ‘šta bi mi mogli da uradimo da bi došlo do deeskalacije’. Pa mogli bi da poštujete svoju reč, to bi mogli da uradite. Za početak, nakon evo skoro devet godina, da kažete, kada ste garant Briselskog sporazuma, da garantujete njegovu implementaciju, i ovo što trenutno imamo nestalo bi za pet minuta”, kazala je Brnabić.

Brnabić, koja je protekle nedelje učestvovala na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, istakla je da su joj predstavnici UN rekli da “Kosovo za njih nije država”.

(Kurir)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare