10. Novembra 2020.

“EU je slobodna samo ako su svi građani bezbjedni”

Big Portal

Ona je poručila da EU može da zaštiti svoju slobodu samo ako svi njeni građani budu bezbedni.

“Evropska komisija će 9. decembra predstaviti novi evropski program za borbu protiv terorizma u Evropi”, najavila je fon der Lajen.

Na video konfrenciji posvećenoj zajedničkoj borbi potiv terorizma u EU, kojoj je u Parizu predsedavao Emenuel Makron, uz prisustvio austrijskog kancelara Sebastijan Kurca, Ursula fon der Lajen je poručila da je EU već mnogo uradila na borbi protiv terorizma, ali i da je mnogo još ostalo da se uradi.

Predsednica Evropske komisije ocenjuje da se u borbi protiv terorizma fokus mora staviti na prevenciju, zaštitu spoljnih granica EU, borbu protiv radikalizacije, integraciju mladih i uklanjanje “terorističkog sadržaja” sa interneta.

“Nova direktiva namenjena internet platformam biće predstavljen narednih meseci, a cilj je da ce momentalno reaguje na takav sadržaj”, kaže fon der Lajen.

Ursula fon der Lajen kaže da će u maju 2021. godiine biti predstavljen i novi Šengen program koji će se baviti pitanjima migracja, radu Evropola i jačanju granične kontrole i policijiske saradnje.

Ona je naglasila da se mora popraviti trenutni prosek po kome se samo 80 procenata onih koji ulaze u EU provere prilikom prelaska spoljnih granica.

Izvor: Tanjug
EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET / POOL

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare