26. Marta 2020.

“EU je potpuno podbacila”

Big Portal

Ona je za francuski Raša tudej rekla da EU ne samo da nije pokazala solidarnost i sposobnost da predvidi stvari i bude faktor koji će dati korisne političke smernice, već je donosila odluke koje su, prema njenoj oceni bile smrtonosne.

“Prva stvar koja je bila je da ne ograničavaju kretanje ljudi. To je teška greška. Trebalo je prvo da ograniči protok ljudi, biljnih i životinjskih proizvoda da bi ograničila širenje virusa. Propustili su da uvide da je od životne važnosti da se zatvore granice i onemogući širenje epidemije”, rekla je Le Pen.

Prema njenim rečima, pokazalo se da solidarnost i uzajamna pomoć postoje unutar određene zajednice u okviru države, uključujući i tradicionalna prijateljstva između nekih evropskih naroda.

Govoreći o potezima francuske vlade, Le Pen je rekla da je vlada prilikom uvođenja vanrednih mera vlada pokazala “strateško opredeljenje da laže građane Francuske i pribegne prvo psihološkoj pripremi stanovništva da bi tek potom saopštils svoje prave namere iodluke”.

“Moje je mišljenje da se Francuzima treba obraćati kao punoletnom narodu koji je odgovoran i da im treba reći istinu jer samo u istini i transparentnosti se gradi poverenje”, zaključila je Le Pen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare