"EU da prestane da gleda kroz prste Prištini" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“EU da prestane da gleda kroz prste Prištini”

EU je izgleda indiferentna po pitanju akcija Prištine, umesto da zahteva da ispuni svoje obaveze, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU, Vladimir Čižov.

“Vidimo da EU ima pasivan odnos prema onome što se dešava na KiM. EULEKS nije učinio ništa da zaustavi akciju kosovske policije. Tom akcijom prekršeni su sporazumi postignuti pod posredništvom same EU”, istakao je Čižov, penosi Tass.

On je podsetio da je jednom od stavki sporazuma postignutog pod pokroviteljstvom EU zabranjeno prisusustvo policajaca nouružanih dugim cevima u opštinama na severu pokrajine, nastanjenim Srbima.

“Uprkos svemu, ruski državljanin, pripadnik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov udaren je u glavu kundakom mitraljeza, a ne pištolja”, rekao je Čižov.

On smatra da postoji opasnost od “eskalacije konflikta” između Beograda i Prištine i da su potrebni ozbiljni napori kako bi to bilo sprečeno.

Neophodno je da Evropska unija zatraži od Prištine da ispuni svoje obaveze i da prestane da im gleda kroz prste”, istakao je ruski diplomata.

b92

Danas objavljeno

Trostruko ubistvo desilo se u Novom Pazaru

M.

Velika Britanija od ponedjeljka zatvara sve putne koridore

M.

Merkelova dobila nasljednika

M.

Ostavite komentar