EU apeluje na SAD: Da se poštuju potrebe i Izraelaca i Palestinaca - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

EU apeluje na SAD: Da se poštuju potrebe i Izraelaca i Palestinaca

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker apelovao je na SAD da potrebe i Izraelaca i Palestinaca poštuju u svakom budućem bliskoistočnom mirovnom potezu. Na današnjem sastanku u Briselu visoki savetnik i zet predsednika SAD Džared Kušner predstavio je svoje viđenje o putu koji vodi napred na Bliskom istoku, saopštio je Junkerov…

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker apelovao je na SAD da potrebe i Izraelaca i Palestinaca poštuju u svakom budućem bliskoistočnom mirovnom potezu.

Na današnjem sastanku u Briselu visoki savetnik i zet predsednika SAD Džared Kušner predstavio je svoje viđenje o putu koji vodi napred na Bliskom istoku, saopštio je Junkerov kabinet.

Sastanku organizovanom na Kušnerov zahtev je prisustovala i visoka komesarka za spoljnu politiku i odbranu EU Federika Mogerini.

Zvaničnici EU su saslušali Kušnerove “ideje i istakli fundamentalni interes Evropske unije za trajan i održiv mir i stabilnost u tom regionu”.

Oni ocenjuju da je “ekonomski razvoj čitavog regiona ključan” i da “mora biti praćen održivim političkim procesom koji uzima u obzir aspiracije i Palestinaca i Izraelaca”.

B92

Danas objavljeno

SAD: Članice STO da podrže odricanje od prava na vakcinu

M.

Potres na Novom Zeladu prekinuo govor premijerke

M.

“Hvala na sankcijama”

M.

Ostavite komentar