Eskobar tuži Apple: Traži odštetu od 2,6 milijardi dolara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Eskobar tuži Apple: Traži odštetu od 2,6 milijardi dolara

Roberto de Hesus Eskobar Gavirilja ili jednostavnije Roberto Eskobar, brat zloglasnog kolumbijskog kralja droge Pabla, nastavlja svoj “sveti rat” protiv kompanije Apple vrijedan 2,6 milijardi dolara.

Roberto de Hesus Eskobar Gavirilja ili jednostavnije Roberto Eskobar, brat zloglasnog kolumbijskog kralja droge Pabla, nastavlja svoj “sveti rat” protiv kompanije Apple vrijedan 2,6 milijardi dolara.

Apple je tražio odgodu ročišta za 30 dana kako bi mogli “cijeli slučaj ocijeniti i slijedom toga pravilno postupiti”, navodi Olof Gustafson, direktor kompanije Eskobar i dodaje da je kompanija Eskobar već odlučila odbiti zahtjev za odgodu: “Sudovi u SAD dozvoljavaju vremenski rok od 30 dana da se odgovori na tužbu. No, ukoliko tuženi ne odgovori, mi ćemo dobiti spor. Zašto bi najmoćnijoj i najvećoj kompaniji na svijetu, a to je Apple, trebala odgoda? Osim ako je razlog taj što ne znaju kako na ovo odgovoriti.”

Roberto Eskobar je u maju pokrenuo spor protiv kompanije Apple, tvrdeći da njegov iPhone X ima sigurnosnih problema, iako u reklamama piše da je “najsigurniji telefon na tržištu”. No, nakon što je dobio niz “bizarnih” FaceTime poziva, koji su kulminirali prijetećim pismom u januaru 2019. godine, Eskobar veruje da je “ranjivost” iPhone X uređaja dovela njegov život u opasnost. Takođe, dodaje i da je bio prisiljen skrivati se kako bi preživio.

Smatra da je prevaren zbog toga što je Apple u svojim reklamama tvrdio da ovaj model telefona nikad neće biti podložan napadima, a tvrdi da ga je baš zbog toga kupio. Bilo kako bilo, Eskobar tuži Apple za “kršenje ugovora”, “dovođenje u zabludu” i “duševnu bol izazvanu nemarnošću” i zbog toga traži odštetu u iznosu od 2,6 milijardi dolara.

Kompanija “Escobar Inc” stvara i održava projekte povezane s porodicom Pabla Eskobara pod vodstvom Roberta de Hesusa Eskobara Gavirilja, biološkog starijeg brata Pabla Eskobara. Roberto Eskobar je suosnivač kompanije “Eskobar Inc” i bivši je računovođa i šef atentata na kartel Medelin.

Ovdje je bitno napomenuti da se tužba podnosi u ime Roberta Eskobara, pojedinca, a ne kompanije Eskobar.

Nezavisne

Danas objavljeno

Toking heds se plašili zatvora u Jugoslaviji

Vanja A

Brus Vilis postao prvi glumac koji je prodao prava na svog “digitalnog blizanca”

Vanja A

Vila bivše SFRJ u Njujorku prodata za 50 miliona dolara

Zeljka

Ostavite komentar