Erupcija emocija na svjetski način: Kako zvuče pjesme sa novog albuma "Nevernih beba" - BIGportal.ba
Ex Yu

Erupcija emocija na svjetski način: Kako zvuče pjesme sa novog albuma “Nevernih beba”

Dan – hladan, snježan, ali, najvjernijim fanovima nije padalo na pamet da zbog toga propuste jedinstvenu priliku za nesvakidašnji susret s voljenim bendom

DA su pravi primer benda koji vodi računa o svim segmentima posla, “Neverne bebe” još jednom su potvrdile pre nekoliko dana. Bend koji više od 25 godina beskompromisno neguje zdrav pop-rok zvuk, lišen koketiranja sa instant trendovima, upriličio je u novobeogradskom studiju, za obožavaoce aktivne na društvenim mrežama i odabrane novinare, preslušavanje većine pesama sa novog albuma. To je predstavljalo svojevrsnu ekskluzivu, ne samo zbog premijere, već i zato što su pesme u fazi izrade – kako je procenio vođa Milan Đurđević, na 60 odsto, i u finalnoj verziji će zvučati značajno drugačije.

Poklopilo se da se upravo tog dana, nekoliko sati pre zakazanog termina za prvu “turu” gostiju u studiju, porodila pevačica grupe Jelena Pudar, i na svet donela ćerku Niku. Nazdravilo se u tu čast, ali se, odmah zatim, preslušavanju pesama pristupilo maksimalno ozbiljno. U etapama, po zakazanom rasporedu. U posetu Jeleni krenulo se tek kad je i poslednjoj grupi, gde je bio i vaš izveštač, posvećena dužna pažnja. Čak i veća nego prethodnicima, jer dobismo “bonus” – dve pesme više.

Dan – hladan, snežan, ali, najvernijim fanovima nije padalo na pamet da zbog toga propuste jedinstvenu priliku za nesvakidašnji susret s voljenim bendom. Pristigli su iz Majdanpeka, Jagodine, Kragujevca, Bačkog Petrovca… Svi željni da oslušnu magiju u nastajanju. A ona je počela preslušavanjem numere “Ćuti”. Poruka koju je, pred dolazak u studio, dobio dolepotpisani, da obrati pažnju upravo na ovu pesmu, pokazala se sasvim smislenom. Nezahvalno je prognozirati, i sam bend ističe da je često grešio u proceni, ali, ovo jeste jedna od pesama koje “mirišu” na naslednike klasika kao što su “Dvoje”, “Da ima nas”, “Veliki je Bog”… Jedna iz serije onih o kojima vođa Milan Đurđević veli:

– Ti moraš od početka na koncertima da, na svake tri-četiri pesme, odsviraš jedan veliki hit.A novinari – ko đaci u klupi. Sa papirima i olovkama u rukama. Da pribeleže utiske, podele ih sa bendom. Dopiru prepoznatljive tekstualne poruke, a uz perfektno složene vokale Jelene i Tijane, dosta se čuje i Milanov. One starije očas posla to podseti na rane radove benda, pa čak i preteču “Beba”, grupu “Frenki”. Na period kad je, recimo, snimljena prva verzija “Tužne pesme” koja se tad zvala “Zvezda”.

Komentari pripadnika “sedme sile” – da li su zbunili ili oduševili članove benda, to znaju samo oni. Tek, kad su upitani da izdvoje dve od preslušanih devet pesama, nabrojaše ih novinari, maltene, sve. Skoro svima favoriti – različiti. Duetska pesma sa Nenom Belanom “Zajedno”, iako je imala “prednost” kao već poznata, nije isticana češće od onih koje su prvi put odslušane. A budite sigurni – među njima je i jedna nova himna srećno zaljubljenih, pa jedna koja je, kako reče Vlajko, idealna za kraj koncerta, kao i numere koje možda neće biti aduti uživo, ali će se usidriti u mnoga srca. Kao asocijacije se pominjaše “Koldplej”, stariji simfo-rok bendovi…

Zajednički imenitelj za sve, stilski šarolike numere je, kao i uvek, emocija. Uvek prisutna i, kod “Beba”, definitivno – nepresušna.

“SUZE SA ZVEZDA PADAJU”

NA novom albumu će biti i pesma koja je već mesecima poznata, “Suze sa zvezda padaju”. “Bebe” su, podsetimo, iskoristile poslednji tekst koji je za života napisao prerano preminuli Neša Leptir i objavile numeru koja je odmah izazvala oduševljenje i posebne emocije.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Glumci se opraštaju od Borisa Komnenića: “Nismo se ispričali, nismo popili sve”

V.R.

Ljubav Nikole i Bojane i dalje traje: Dobra komunikacija je ključ!

V.R.

Branka Katić: Ovo što mi se desilo je dokaz koliko je život divan

V.R.

Ostavite komentar