8. Februara 2020.

Ericsson se povukao sa MWC 2020 u Barseloni

Big Portal

Danas je Ericsson, jedno od najvećih imena svetske telekomunikacione industrije i jedan od najvećih izlagača na sajmu u Barseloni koji je tradicionalno zakupljivao čitavu halu, objavio da se povlači sa sajma.

U saopštenju je Ericsson naveo da je do ovoga došlo usled problema sa korona virusom, te da mu je u fokusu briga za zdravlje i bezbednost zaposlenih, mušterija i deoničara. Takođe, Ericsson je naveo da će demonstracije i sadržaji koji su bili planirani za Barselonu biti prikazani korisnicima na lokalnim događajima, koji će se održavati pod sloganom “Ericsson Unboxed”.

Kompanija je navela da je sprovela analizu rizika, te da je odlučila da, uprkos tome što su ljudi iz GSMA učinili sve što su mogli da iskontrolišu rizik, ipak ne nastupi na ovogodišnjem sajmu, na kome je tradicionalno jedan od najvećih izlagača. Börje Ekholm, predsednik i CEO, je izjavio da su ovu odluku doneli teško, da veoma žale zbog nje, ali da veruju da je to bio jedini odgovoran put.

Nakon ovih vesti, saznaje se da i drugi ne-kineski proizvođač telekomunikacione opreme, Nokia, razmišlja da se povuče sa sajma. Očito je da će u narednim danima doći do domino efekta te da će MWC 2020 ili biti otkazan, ili održan u drastično redukovanom izdanju, naročito ukoliko se najveća imena 5G industrije opredele da ne nastupe u Barseloni.

Izvor: Ericsson/PCPress

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare