16. Marta 2021.

Erdoganov telohranitelj izvršio samoubistvo; ostavio poruku: Nisam mogao da trpim

Big Portal

Kako su izvestili turski mediji, radi se o samoubistvu.

Kolege policajca Buluta pronašle su njegovo telo ​​u njegovom stanu, nakon što su otišli da provere zašto se nije pojavio na poslu i zašto mu je telefon isključen.

“Sigurno je najbolje da vređate svoje osoblje, pretite mu, otpuštate ga, ponižavate i pretvarate da su lažovi. Svaki čovek ima svoj ponos i nisam mogao da trpim te reči”, rukom je napisao Bulut u belešci.

Predsednikov telohranitelj citirao je dve osobe sa inicijalima C. B. i A. O.

“Voleo bih da ste se dobro ponašali prema svojim zaposlenima i pitali ih kako su”, stoji napisano u poruci.

Takođe, istakao je i da ne želi da mu nadređeni prisustvuju sahrani, osim jednog šefa policije.

Zamenik predsednika opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Murat Bakan podneo je parlamentarni upit ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu da odgovori na pitanje koliko je policajaca izvršilo samoubistvo.

Bakan je pomenuo još dvojicu policajaca, Halila Akaja i Etema Damdevirena, koji su izvršili samoubistvo u januaru, odnosno u martu.

“Ova deca, u najboljem redu svog života, žele da postanu policajci, a zatim izvrše samoubistvo. Šta ih gura da odustanu od sopstvenog života?“, upitao je zamenik obraćajući se Sojluu.

Bakan je rekao da su se u svim slučajevima policijskih samoubistava, koja su do danas postala javna, policajci žalili na uznemiravanje nadređenih i pitali da li su istražena imena ljudi koje su policajci navodili u svojim samoubilačkim beleškama.

Izvor: B92
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare