Erdogan: Uslov je da se Srbi, Bošnjaci i Hrvati ujedine - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Erdogan: Uslov je da se Srbi, Bošnjaci i Hrvati ujedine

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Turska spremna da bude prisutna kao posrednik u BiH ako to žele i Bošnjaci i Srbi i Hrvati.

Na pitanje kakvu će ulogu Turska imati u BiH, po povratku iz poseta Crnoj Gori i BiH, Erdogan je novinarima u Istanbulu rekao da će “Turska biti prisutna ako se Bošnjaci, Srbi i Hrvati u BiH ujedine medju sobom i kažu da žele Turskoj da daju takav zadatak”.

Kako je prenela N1 BiH, on je rekao da ;bi o tome trebalo da odluče članovi Predsedništva BiH.

“Već sam im rekao. Ako donesete takvu odluku, mi ćemo takodje napraviti naše procene. Donesite ovu odluku kao trojka, a ne čekajući upute odnekud. Nakon toga sam rekao: Napravićemo ovaj korak s hairom'”, rekao je turski predsednik.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ;rekao je tokom posete Erdogana da je situaciju u BiH moguće rešiti uz posredovanje predsednika Turske, Srbije i Hrvatske, Redžepa Tajipa Erdogana, Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu održanju dijaloga.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić kritikovao je Dodika “što poziva pojedine strance da se uključe u izmene Dejtonskog sporazuma, dok mu drugi smetaju”.

Danas objavljeno

V.R.

Fond finansira osam novih lijekova u Srpskoj

V.R.

Tajland izvozi milione korišćenih rukavica kao nove

V.R.

Ostavite komentar