Erdogan: Spremni smo - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Erdogan: Spremni smo

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio na sastanku sa ukrajinskim liderom i generalnim sekretarom UN razgovarao o razmeni zarobljenika.

“Razgovarali smo o razmeni ratnih zarobljenika i našim inicijativama u vezi sa tim, želeo bih da napomenem i da ovom pitanju pridajemo veliki značaj”, poručio je Erdogan u četvrtak na konferenciji za novinare u Lavovu, prenela je agencija RIA Novosti.

On je poručio i da će Turska nastaviti sa diplomatskim naporima u pokušaju da reši ukrajinsku krizu.

“Turska će nastaviti sa diplomatskim naporima za miran završetak rata u Ukrajini. Verujem da će pre ili kasnije doći do kraja za pregovaračkim stolom. I Zelenski i Gutereš su jednoglasni u tom pogledu”, poručio je turski predsednik, prenela je agencija Tass.

Erdogan je pozvao međunarodnu zajednicu da uloži više napora u rešavanju krize u Ukrajini dodajući da je Ankara spremna da pomogne Rusiji i Ukrajini u obnavljanju istanbulskog procesa pregovora između strana u sukobu.

“Spremni smo da igramo ulogu posrednika u revitalizaciji pregovora o parametrima koji su formirani u Istanbulu u martu. Spremni smo da pružimo svestranu podršku za postizanje ovog cilja”, kazao je Erdogan.

Poručio je da namerava da obavesti ruskog predsednika Vladimira Putina o rezultatima pregovora o Ukrajini u Lavovu. “Nastavićemo da ocenjujemo rezultate naših današnjih razgovora sa uvaženim gospodinom Putinom”, rekao je turski lider.

Danas objavljeno

SAD “obrađuju” Tursku

M.

CIK: Nema dovoljno podataka o izboru za predsjednika Srpske

M.

Ovo su preliminarni rezultati CIK-a za Predsjedništvo BiH

M.

Ostavite komentar