Erdogan poziva NATO da zauzme jasan i odlučniji stav - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Erdogan poziva NATO da zauzme jasan i odlučniji stav

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izrazio je očekivanje da bi NATO na današnjem sastanku trebalo da zauzme jasan i odlučniji stav po pitanju sukoba u Ukrajini.

“Dakle, to ne bi trebalo da se pretvori u običan skup s kojeg će se poslati poruke zabrinutosti. NATO je trebalo da preduzme odlučniji korak”, rekao je Erdogan, prenosi Anadolija.

On je istakao da po pitanju Ukrajine, u ovom trenutku, Evropska unija, kao i svi zapadni faktori nisu zauzeli ozbiljan i odlučan stav.

“Svi oni daju mnogo saveta Ukrajini. Naravno, ovim savetima je nemoguće nešto postići. Kada pogledamo sve ovo, vidimo da nema konkretnih koraka.

Na današnjem samitu NATO razgovaraćemo o tome koji se koraci preduzimaju ili ćemo preduzeti po ovom pitanju. Zapad, koji je već uputio mnogo saveta na ovu temu, nastavlja sa savetima. Nadam se da će na današnjem samitu NATO biti zauzet odlučniji stav jer su, kao što znate, skoro sve zemlje članice EU i članice NATO”, istakao je on.

Erdogan je ponovio reči predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

“Kada se ne iznese stav i ne pokaže odlučnost, naravno, kako je to rekao ukrajinski predsednik Zelenski, ”daju nam samo savete, a ne pružaju nikakvu podršku”, time se zauzima stav koji ne održava prijateljstvo ili solidarnost”, poručio je turski predsednik.

(Tanjug Foto: Anadolija)

Danas objavljeno

Porfirije: Zaceljena rana raskola s makedonskom crkvom

M.

DNK analiza potvrdila: Pronađeno tijelo pripada Mateju Perišu, uzrok smrti utapanje

M.

Banjalučka firma bez ijednog radnika zaradila osam miliona KM

M.

Ostavite komentar