Erdogan: Ne dolazi u obzir odustajanje od "S-400" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Erdogan: Ne dolazi u obzir odustajanje od “S-400”

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da ne dolazi u obzir da Ankara odustane od svog dogovora sa Moskvom o kupovini ruskog protivvazdušnog sistema “S-400”. Erdogan je naglasio da ponuda Amerike za prodaju protivvazdušnog sistema “Patriot” nije bila tako dobra kao ruska za “S-400”. – Postoji određeni korak…

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da ne dolazi u obzir da Ankara odustane od svog dogovora sa Moskvom o kupovini ruskog protivvazdušnog sistema “S-400”.

Erdogan je naglasio da ponuda Amerike za prodaju protivvazdušnog sistema “Patriot” nije bila tako dobra kao ruska za “S-400”.

– Postoji određeni korak koji smo preduzeli, sporazum i mi smo tome posvećeni. Nema govora da ćemo od toga odustati – istakao je Erdogan.

Odluka Turske da kupi ruski sistem narušila je odnose Vašingtona i Ankare. SAD tvrde da je “S-400” nekompatibilan sa odbrambenom mrežom NATO saveza i da ugrožava novi američki borbeni avion “F-35”, koji Turska treba da dobije.

Erdogan je podsjetio da je Turska predložila formiranje radne grupe za izradu procjene primjedbi iz SAD, ali nije rekao da li se Vašington izjasnio po tom pitanju.

TANJUG

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar