Erdogan kumovao Ozilu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Erdogan kumovao Ozilu

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan bio je kum na vjenčanju bivšeg reprezentativca Njemačke i fudbalera Arsenala Mesuta Ozila i bivše misice Turkse, Amine Gulse.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan bio je kum na vjenčanju bivšeg reprezentativca Njemačke i fudbalera Arsenala Mesuta Ozila i bivše misice Turkse, Amine Gulse.

Venčanju je u petak u jednom luksuznom hotelu u Bešiktašu, na obalama Bosfora prisustvovala i prva dama Turske.

Ozil je prošle godine izazvao lavinu komentara kada je pozirao sa turskim predsednikom pre Svetskog kupa, što je navelo Nemce na pitanje o fudbalerovoj lojalnosti.

Fudbaler je inače napustio internacionalni fudbal, pozivajući se na “rasizam i nepoštovanje” koje je doživeo u Nemačkoj.

“Ja sam Nemac kada pobedimo, ali sam imigrant kada izgubimo“, rekao je Ozil i dodao da je način na koji je tretiran u Nemačkoj doveo do toga da više ne želi da nosi nemački dres.

Ozil je u martu ove godine objavio da će mu turski predsednik biti kum na venčanju, što je izazvalo kritike u njegovoj zemlji.

Interesantno je da je Erdogan prisustvovao venčanju fudbalera dan uoči ponovnog održavanja izbora za gradonačelnika u Istanbulu.

Prethodni rezultat, u kojem je njegov kandidat bio poražen, poništen je, što je izazvalo međunarodnu kritiku.

Erdogan je mladencima poželeo sreću u budućem zajedničkom životu, a na venčanju je pored predsednika, bio i veliki broj poznatih ličnosti iz sveta sporta.

Danas objavljeno

Zašto je snijeg bijele boje?

D

Čudesna žena slavi 80. rođendan: Zanimljive činjenice koje niste znali o Dajani, princezi Amazonki

D

Zapanjujuće istine o novcu: Šta će bankomat na Antarktiku? Koliko novčanica se štampa za Monopol?

D

Ostavite komentar