Erdogan i Vučić razgovarali, uzajamna podrška u borbi protiv koronavirusa - BIGportal.ba
Region Vijesti

Erdogan i Vučić razgovarali, uzajamna podrška u borbi protiv koronavirusa

Predsednik Turske pozvao je srpskog predsednika i preneo mu da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku njemu i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa.

Dvojica predsednika su se saglasili da koronavirus ne razlikuje nacije i religije i da je saradnja među državama od presudnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze u svetu.

Kako je saopštila pres služba predsednika Republike, Vučić je, osim na prijateljskoj podršci, Erdoganu zahvalio na konkretnoj pomoći u zaštitnoj opremi koju je Turska pre dva dana poslala u Srbiju, naglasivši da je ona simbol razumevanja i prijateljstva dveju zemalja, posebno kad se zna da Turska ima više od 40. 000 obolelih.

Predsednici Srbije i Turske su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Turskoj.

Oni su takođe izrazili nadu da će preduzete odgovorne mere predostrožnosti doprineti da gubitak ljudskih života bude što manji, a da će ekonomske mere uticati na to da Srbija, odnosno Turska, ispune svoje planove za budućnost.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se dogovorili da se, ubrzo po okončanju pandemije, sastanu i nastave razgovore o srpsko-turskoj ekonomskoj saradnji, kao i saradnji u drugim oblastima.

B92

Danas objavljeno

Tramp na konferenciji republikanaca o budućnosti stranke i SAD

M.

Izrael opet napao – bombe lete iznad Damaska

M.

“Ispitivali smo Kokezu 4 sata, tri su zaključka”

M.

Ostavite komentar