Erdogan dočekao članove Predsjedništva BiH - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Erdogan dočekao članove Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović borave danas u zvaničnoj posjeti Turskoj, na poziv turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan danas je prvo dočekao Dodika, u predsjedničkoj palati u Ankari, gdje je upriličena ceremonija svečanog dočeka, uz vojne počasti.

Nakon njega, pridružili su i Džaferović i Komšić, a predsjednik Turske srdačno ih je dočekao. Zašto članovi Predsjedništva BiH nisu došli u isto vrijeme nije poznato.

Podsjećamo, nakon ceremonije dočeka, biće održan sastanak članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske, a zatim i sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Tokom zvanične posjete planirano je potpisivanje Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Turske o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

Te sporazume će potpisati ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović, koji je član delegacije BiH koja boravi u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Planirano je potpisivanje i Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Kancelarije za investiranje Predsjedništva Republike Turske o saradnji na promociji investicija. Memorandum će potpisati direktor Agencije Milica Marković.

Dodik, Komšić i Džaferović će se tokom zvanične posjete sastati s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom.

Danas objavljeno

Blizu 8.000 ljudi na protestima u Briselu

M.

Sutra kiša, na planinama snijeg

M.

Detalji nesreće: Rudare zatrpalo 14 kubika uglja

M.

Ostavite komentar