Erdoan pred polazak u posjetu BiH: Mir, stabilnost i prosperitet - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Erdoan pred polazak u posjetu BiH: Mir, stabilnost i prosperitet

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan pred polazak u posjetu Bosni i Hercegovini, izjavio je kako Turska nema tog luksuza da izdaleka posmatra dešavanja na području Balkana. Erdoan je danas na aerodromu u Istanbulu pred polazak u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, odgovarao na pitanja novinara, a tom prilikom je…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan pred polazak u posjetu Bosni i Hercegovini, izjavio je kako Turska nema tog luksuza da izdaleka posmatra dešavanja na području Balkana.

Erdoan je danas na aerodromu u Istanbulu pred polazak u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, odgovarao na pitanja novinara, a tom prilikom je poručio kako su mir i stabilnost Balkana veoma značajni za njegovu zemlju.

“Mir, stabilnost i prosperitet Balkana za nas su veoma važni. Naša zemlja nema tog luksuza da izdaleka posmatra dešavanja na ovom području”, rekao je Erdoan.

Erdoan danas stiže u dvodnevnu posjetu BiH u okviru koje će prisustvovati sutrašnjem samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojim predsjedava Bosna i Hercegovina.

Očekuje se i da će se Erdogan prvog dana boravka u Sarajevu sastati s delegacijom turske vojne misije koji djeluje u sastavu EUFOR-a u BiH.

Erdogan će tokom dana sastati i sa članovima Predsjedništva BiH. Tokom dana najavljen je sastanak Erdogana s predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem, te učešće na svečanoj večeri u zgradi Predsjedništva BiH.

Nakon sastanka s Izetbegovićem planiran je sastanak Erdogana i predsjednika Slovenije Boruta Pahora.

U utorak, drugog dana posjete, turski predsjednik će prisustvovati samitu SCEEP-a koji se održava u hotelu “Termag” na Jahorini, a na marginama sastanka bi se trebao sastati s predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

ANADOLIJA

Danas objavljeno

“Nadamo se da Rusija ne igra igre”

M.

SAD tražile sastanak Savjeta bezbjednosti o Ukrajini

M.

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Ostavite komentar