Erber, momak koji je srušio "ruski zid" - BIGportal.ba
Sport Tenis

Erber, momak koji je srušio “ruski zid”

Mečevi u pet setova na šljaci nisu retkost, napritiv. Često se na najsporijoj podlozi, naročito na Rolan Garosu, mečevi produže.

Tako je bilo i drugog dana takmičenja, u susretu Pjer-Iga Erbera iz Francuske i Danila Medvedeva iz Rusije. I kraj je bio takav da je Moskovljanin od gotovog napravio veresiju.

Neki poznati fudbalski stručnjaci kod nas rekli bi da je “2:0 najopasniji rezultat”, Opustite se i sve očas pođe kako ne treba. Medvedev kao da nije čuo za to.

Vodio je protiv Erbera sa 2:0, dobio je dva početna seta sa 6:4, 6:4, a onda je popustio, dozviolio Erberu da na talasu podrške francuske publike krene u misiju totalnog preokreta.

I uspelo mu je. Malo po malo, gradio je poene, činio Medvedeva sve nervoznijim, publika je sve više učestvovala u igri, a Pjer-Ig je sve to iskoristio da dođe do kako kaže možda i največe pobede u karijeri, 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.

Stvari su mogle se se okrenu i budu drugačije, ali tako je to u tenisu. Da, ovo mi je mođda i jedan od najboljih mečeva i svakako među dražim pobedama, jer je ostvarena ovde u Parizu“, rekao je Erber.

Sve je to lepo, slavi se velika pobeda, ali kakva planina tek čeka Erbera u drugom kolu. Dovoljno je reći.

Zadovoljan sam rezultatima. Želeo sam da pobedim i igram sa Rafom, ali to ne bi bila velika propuštena prilika i da nisam prošao. Drago mi je da sam uopšte u glavnom žrebu“, rekao je junak drugog dana takmičenja.

Danas objavljeno

Zamalo “kvadripl-dabl” Hardena na debiju za Netse

D

Lester pobijedio, Medison i Barns nisu proslavljali golove

D

Prijeti pobuna u Melburnu: Ili svi idu u karantin ili da se odloži početak turnira

D

Ostavite komentar