Epstajnova žrtva ponovila optužbe na račun britanskog princa Endrua - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Epstajnova žrtva ponovila optužbe na račun britanskog princa Endrua

„Zna princ Endru šta je uradio“, rekla je jedna od žena koje su optužile američkog finansijera Džefrija Epstajna i njegove prijatelje za seksualne prestupe, na saslušanju u Njujorku. Vojvoda od Jorka negira takve tvrdnje.

Žena koja je optužila finansijera i osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna, komentarišući svoje tvrdnje da je bila prisiljena na seks sa britanskim princom Endruom, rekla je da princ „zna šta je uradio“, piše britanski Gardijan.

Virdžinija Đufre još 2011. godine tvrdila je da Endru „zna istinu“ o Epstajnovom zlostavljanju maloletnih devojaka i rekla je da bi trebalo da bude primoran da svedoči.

U decembru 2014. godine, Virdžinija je tvrdila pred sudom da je bila primorana na seks sa Endruom i drugim Epstajnovim prijateljima.

Princ je oštro negirao navode. Godine 2015. sud je presudio da su navodi Virdžinije Đufre o princu „nebitni“ i naložio da se izbace iz tužbe protiv Epstajna.

Virdžinija, koja sada živi u Kvinslendu sa suprugom iz Australije, u utorak je razgovarala s novinarima van saveznog suda na Menhetnu.

Bila je jedna od više od 20 žena koje su govorile o navodnom seksualnom zlostavljanju od strane Epstajna tokom objedinjenog sudskog postupka zakazanog nakon smrti, to jest samoubistva finansijera u zatvoru, 10. avgusta.

Epstajnova smrt u 66. godini stavila je tačku na njegovo suđenje, ali je sudija dao priliku ženama koje su ga optužile da javno govore.

„On zna šta je učinio i o tome može da svedoči. Tačno zna šta je učinio i nadam se da će to priznati“, rekla je Đufre misleći na britanskog princa.

Bred Edvards, advokat koji zastupa više žena koje su optužile Epstajna, istakao je da „princ Endru ili bilo ko ko je dao izjavu, ako želi može da dođe i razgovara i odgovara na stvarna pitanja koja žrtve imaju“.

„Lično sam više puta upućivao taj poziv princu. Spremni smo i imamo puno pitanja za njega“, rako je Edvards.

Britanski princ, srednji sin kraljice Elizabete Druge i princa Filipa, u saopštenju izdatom prošle subote, naveo je da njegovo poznanstvo sa Džefrijem Epstajnom datira od 1999. godine, te da su se viđali jednom ili dva puta svake godine.

Vojvoda od Jorka je potvrdio da je boravio u nekoliko Epstajnovih domova, ali tvrdi da nije „video, svedočio niti posumnjao na bilo kakvo takvo ponašanje koje bi nakon toga dovelo do (Epstajnovog) hapšenja i osuđivanja“.

„Ranije sam rekao da je greška što sam ga video nakon puštanja (iz zatvora) 2010. godine i sada samo mogu samo da ponovim da žalim što sam pogrešio što sam pomislio da je ono što sam mislio da znam o njemu bila greška, imajući u vidu ono što sada znamo“, dodao je princ u izjavi.

Princ je naglasio da je Epstajnovo samoubistvo ostavilo mnogo pitanja bez odgovora, te da saosećam sa svima koji su pogođeni.

„Ovo je teško vreme za sve koji su na bilo koji uključeni i ja ne mogu da razumem ili objasnim način života gospodina Epstajna. Protivim se iskorišćavanju bilo kojeg ljudskog bića i ne bih nikada učestvovao u takvom ponašanju niti ga podržavao“, zaključio je 59-godišnji princ.

Danas objavljeno

Ibrahimović na “Sanremu” izašao uz pjesmu “Jutro je”

Zeljka

Šetač pasa Ledi Gage iz bolnice opisao napad: “Krv na njenom tijelu je zapravo moja”

Zeljka

Bivša zavisnica koja se predozirala 19 puta oduševila transformacijom

Zeljka

Ostavite komentar