Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru

Džefri Epstajn, milioner i finansijer optužen za seksualno iskorišćavanje maloletnica ubio se u zatvoru, javlja “Ej-Bi-Si Njuz”. Izvori su za “Ej-Bi-Si Njuz” rekli da je on u subotu ujutro počinio samoubistvo, a njegovo telo je izneto iz ćelije i odvezeno u njujoršku bolnicu. Epstajn je optužen za trgovinu ljudima i…

Džefri Epstajn, milioner i finansijer optužen za seksualno iskorišćavanje maloletnica ubio se u zatvoru, javlja “Ej-Bi-Si Njuz”.

Izvori su za “Ej-Bi-Si Njuz” rekli da je on u subotu ujutro počinio samoubistvo, a njegovo telo je izneto iz ćelije i odvezeno u njujoršku bolnicu.

Epstajn je optužen za trgovinu ljudima i bio je u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula na aerodromu u Njujorku, pri povratku iz Pariza

On se na sudu izjasnio da nije kriv za optužbe.

Pre dve nedelje 66-godiššnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvršši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umesto zaprećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 meseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika.

On se teretio da je stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloletnih devojčica od 2002. do 2005. godine.

Kako prenosi agencija AP, bio je prijatelj bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Danas objavljeno

Putin unaprijedio Kadirova

M.

Opozicija predala zahtjev za ponovno brojanje za predsjednika RS

M.

Vladajuća koalicija se sastala u Banjaluci

M.

Ostavite komentar