18. Augusta 2019.

Epl povećao broj radnih mjesta: Gotovo 2,5 miliona Amerikanaca radi za ovu kompaniju

Big Portal

To je za 20 odsto više u odnosu na procjenu Epla iz 2017. godine, kada je ta kompanija bila zaslužna za dva miliona radnih mjesta.

Proizvođač popularnog ajfona je saopštio da je njegova direktna radna snaga porasla sa 80.000 na 90.000 ljudi u roku od dvije i po godine, odnosno od posljednje procjene, prenosi agencija Rojters.

Međutim, najveći dio procijenjenog rasta duguje se kompanijama poput Broadkoma koji u SAD proizvodi djelove za Eplove proizvode i trećim proizvođačima softvera koji prave aplikacije za Eplove uređaje.

Britanska agencija podsjeća da se Epl suočio i sa kritikama, uključujući osudu američkog predsjednika Donalda Trampa zbog angažovanja fabrika u Kini za sklapanje većine svojih proizvoda. Epl je na to reagovao izjavom da je u 2018. godini potrošio 60 milijardi dolara na proizvode i usluge američkih dobavljača i da to planira da poveća na 350 milijardi dolara do 2023. godine.

Kompanija Epl je u decembru prošle godine saopštila da će potrošiti milijardu dolara na izgradnju novog kampusa u Ostinu, u Teksasu, u kojem će biti angažovano do 15.000 zaposlenih i da će otvoriti direktna radna mjesta u Sijetlu, San Dijegu i Kalver Sitiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare