Epilog ubistva beskućnika u Banjaluci: Drljača pravosnažno osuđen na 15 GODINA ZATVORA - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Epilog ubistva beskućnika u Banjaluci: Drljača pravosnažno osuđen na 15 GODINA ZATVORA

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Radeta Drljaču (25) iz Banjaluke na 15 godina zatvora zbog brutalnog ubistva beskućnika Brune Rolda (52) u napuštenoj kući u Banjaluci u novembru 2019. godine.

Vijeće vrhovnog suda odbacilo je žalbe banjalučkog tužilaštva i advokata odbrane i potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci.

Nakon vještačenja utvrđeno je da je Drljača ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Drljači je izrečena i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja u zatvorenoj ustanovi.

U obrazloženju presude navedeno je da je tužilaštvo dokazalo krivicu optuženog kojem će u izrečenu kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Kao saizvršioci ubistva u međuvremenu su osuđeni i Slobodan Krnetić (33) i Boris Zorić (33) na ukupno 12 godina zatvora. Prvostepenom presudom Krnetić je osuđen na osam godina, a Zorić na četiri godine zatvora. Zoriću je ujedno izrečena mjera obaveznog liječenja od zavisnosti, te će u narednom periodu biti upućen u Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

Bruno Rold ubijen je 25. novembra 2019. godine u napuštenoj kući u banjalučkoj Ulici Vase Glušca, koja je inače u vlasništvu Ivice P.

Na početku se mislilo da je Rold umro nesrećnim slučajem, međutim, obdukcija je pokazala da se radilo o brutalnom ubistvu.

Pravosnažnom presudom utvrđeno je da je Drljača nožem ubio Rolda, a zatim zapalio spužvu na kojoj se nalazilo beživotno tijelo.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Približili se Singapuru: Za 24 sata

M.

Odustaju od nuklearnog oružja? “Završavamo posao i bez njega”

M.

Uhapšeno lice zbog iskorištavanje djece za pornografiju

M.

Ostavite komentar