14. Novembra 2021.

Epilog nereda u Mostaru: Povrijeđeni mladić i dalje kritično, šestoro uhapšenih

Big Portal

Portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić za portal Klix kaže da je policija radila neumorno tokom cijele noći i da se i dalje intenzivno radi kako bi se ovaj nemili slučaj rasvijetlio.

“Do sada je šest osoba privedeno i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Radimo operativno na terenu i na prepoznavanju osoba koje su izazvale incident te će u skladu sa zakonskim propisima bit svi procesuirani”, kazao je Marić.

Podsjetimo, juče u 14:20 sati na raskrsnici ulica kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini bivšeg hotela “ERO”, došlo je do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih grupa koji su se tukli palicama i kamenjem, a intervencijom pripadnika MUP-a HNK sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

U ovom sukobu povrijeđeno je više osoba, a devetnaestogodišnji E.P. je zadobio povrede opasne po život, te je hospitalizovan u SKB Mostar, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić”.

Uz životno ugroženog mladića, takođe su povrijeđena dva policijska službenika.

Iz MUP-a HNK navode kako policijski službenici PU Mostar sprovode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta učesnika ovih nereda.

Navodno se sukob navijača Veleža i Zrinjskog dogodio zbog ispisanih grafita između bivšeg hotela “Ero” i Carinskog mosta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare