29. Marta 2021.

Epidemiološke mjere prekršilo 16 trgovačkih objekata u Srpskoj

Big Portal

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice obavili 2.244 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, koje je prekršilo 16 subjekata.

Inspektori su kontrolisali različite trgovačke objekte, odnosno, broj ljudi u tim objektima, te poštivanje epidemioloških mjera, odnosno, korištenje lične zaštitne opreme.

– Imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju, inspektori nastavljaju sa intenzivnim kontrolama, u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS – poručuju iz Inspektorata RS.

U okviru sprovođenja navedenih mjera, do sada je sprovedeno 54.159 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.087.200 KM, dok je za 71 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada.

– Pozivamo privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona. Takođe, apelujemo na građane da dosljedo poštuju mjere, da na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, da koriste ličnu zaštitinu opremu i poštuju potrebnu fizičku distancu. Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napora za svakog pojedinca, a mogu dati veliki doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije – naglašavaju u Inspektoratu RS.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare