Epidemija odlaže posetu Lavrova, ali Srbija može da računa na rusku pomoć - BIGportal.ba
Region Vijesti

Epidemija odlaže posetu Lavrova, ali Srbija može da računa na rusku pomoć

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom. Ministri su se saglasili da se zbog situacije izazvane epidemijom Kovida-19 odloži poseta Sergeja Lavrova Srbiji, planirana za 25. i 26. mart 2020. godine.

U telefonskom razovoru dvojice miistara dogovoreno je da Sergej Lavrov poseti Srbiju posle završetka vanrednog stanja koje je juče uvedeno, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar Dačić informisao je svog kolegu o merama koje Republika Srbija preduzima za suzbijanje posledica pandemije koronavirusa i zaštite svog stanovništva.

Zamolio je ministra Lavrova za pomoć u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju naglog porasta broja obolelih.

Ministar Lavrov je obećao da će Rusija, kao i uvek, pomoći Srbiji, poželevši bratskom srpskom narodu i njegovom rukovodstvu da što brže pobede ovu opaku bolest.

Ministri su se dogovorili da ostanu u komunikaciji radi razmene iskustva, međusobne pomoći i podrške na prevazilaženju ovog izazova sa kojim se suočavaju ne samo naše zemlje već i čitav svet.

RTS

Danas objavljeno

Zeman: Priznanje nezavisnosti Kosova je greška

M.

Astra Zeneka dozvoljena svim starosnim grupama u Njemačkoj

M.

SAD: Pucnjava u srednjoj školi, ranjene tri osobe

M.

Ostavite komentar