Epic je za ekskluzivu prodaje Borderlands 3 i poklon licence za 2K igara platio 146 miliona dolara - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Epic je za ekskluzivu prodaje Borderlands 3 i poklon licence za 2K igara platio 146 miliona dolara

Epic Games plaća milione da bi nabavio ekskluzivne igre, s vremena na vreme, za svoju prodavnicu. Znamo da je manja igra poput Control na kraju koštala Epic oko 10 miliona dolara, ali šta je sa većom igrom poput – Borderlands 3? Sudski dokumenti otkrivaju da je Epic za ekskluzivnost Borderlands 3 platio znatno više od 100 miliona dolara.

Dokumenti otkriveni tokom suđenja Epic Games v Apple, koje se održava ove nedelje, pokazuju da su Epic Games platili 146 miliona dolara za izlazak Borderlands 3 u Epic Games Store.

Uvidom u taj trošak,  saznaje se da je 115 miliona dolara bilo za sam Borderlands 3, što uključuje minimalnu garanciju od 80 miliona dolara za prodaju, 15 miliona za marketing i 20 miliona za naknade. Preostalih 31 milion dolara potrošeno je na obezbeđivanje dva 2K naslova koji će se besplatno deliti u Epic Games Store-u. Te dve besplatne igre bile su niko drugi do Borderlands: The Handsome Collection, koja je koštala 11 miliona dolara, i Civilization VI, koja je koštala 20 miliona dolara.

Borderlands 3 na lansiranju je ostvario prihod od preko 100 miliona dolara, a zbog smanjenja prihoda Epic Games Store-a od 12 procenata, Epic je ostvario 9,2 miliona dolara od prodaje tokom početnih rasprodaja.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova

Vanja A

Četiri rakete Sojuz biće lansirane 2022. godine

Vanja A

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

Ostavite komentar