Epic je za ekskluzivu prodaje Borderlands 3 i poklon licence za 2K igara platio 146 miliona dolara - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Epic je za ekskluzivu prodaje Borderlands 3 i poklon licence za 2K igara platio 146 miliona dolara

Epic Games plaća milione da bi nabavio ekskluzivne igre, s vremena na vreme, za svoju prodavnicu. Znamo da je manja igra poput Control na kraju koštala Epic oko 10 miliona dolara, ali šta je sa većom igrom poput – Borderlands 3? Sudski dokumenti otkrivaju da je Epic za ekskluzivnost Borderlands 3 platio znatno više od 100 miliona dolara.

Dokumenti otkriveni tokom suđenja Epic Games v Apple, koje se održava ove nedelje, pokazuju da su Epic Games platili 146 miliona dolara za izlazak Borderlands 3 u Epic Games Store.

Uvidom u taj trošak,  saznaje se da je 115 miliona dolara bilo za sam Borderlands 3, što uključuje minimalnu garanciju od 80 miliona dolara za prodaju, 15 miliona za marketing i 20 miliona za naknade. Preostalih 31 milion dolara potrošeno je na obezbeđivanje dva 2K naslova koji će se besplatno deliti u Epic Games Store-u. Te dve besplatne igre bile su niko drugi do Borderlands: The Handsome Collection, koja je koštala 11 miliona dolara, i Civilization VI, koja je koštala 20 miliona dolara.

Borderlands 3 na lansiranju je ostvario prihod od preko 100 miliona dolara, a zbog smanjenja prihoda Epic Games Store-a od 12 procenata, Epic je ostvario 9,2 miliona dolara od prodaje tokom početnih rasprodaja.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Objavljen datum ukidanja operativnog sistema Windows 10

Zeljka

Google Workspace je sada dostupan za tri milijarde korisnika

Zeljka

Apple Watch sa senzorom za tjelesnu temperaturu stiže 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar