Englezi grade "urbani aerodrom" za leteće automobile - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Englezi grade “urbani aerodrom” za leteće automobile

Popularnost letećih automobila je u porastu, a velike kompanije poput Boeinga i Porschea ozbiljno razmišljaju o razvoju ovakvih vozila.

U Engleskoj je sada zvanično započeo rad na izgradnji prve luke za leteće automobile.

Britanska kompanija Urban-Air Port se udružila sa Hyundaijem kako bi zajedno izgradili takozvani aerodrom za leteće automobile i pokazali svima šta donosi budućnost.

Oni novu luku nazivaju “Urbani aerodrom” (Urban Air Port). Cilj ovog projekta je razvijanje inftrastrukture za sledeću generaciju električnih i autonomnih letećih vozila.

“Automobilima trebaju putevi, vozovima pruge, avionima aerodromi, a električnim letelicama s vertikalnim uzletanjem i sletanjem (eVTOL) su potrebne Urban Air Port aerodromi. Pre više od stotinu godina obavljen je prvi komercijalni let koji je kreirao moderni svet. Urban Air Port će unaprediti povezanost gradova, povećaće produktivnost i pomoćiće Velikoj Britaniji da preuzme glavnu ulogu u novoj ‘čistoj’ globalnoj ekonomiji”, izjavio je Riki Sadu, osnivač i direktor Urban-Air Porta.

Urban Air Port je za 60 posto manji u odnosu na tradicionalni heliport, a može se izgraditi za svega nekoliko dana i lokacija se može premeštati u slučaju potrebe.

Plan je da se ovaj “urbani aerodrom” izgradi do kraja novembra.

Danas objavljeno

Hofele tjuning za Mercedesovu G klasu

V.R.

Mercedes EQS – dizajniran za budućnost

V.R.

Lexus Teammate – samostalna vožnja na auto-putu

V.R.

Ostavite komentar