Engleska sigurno, Hrvatska možda: Srbija zna grupu za EURO ako prođe baraž - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Engleska sigurno, Hrvatska možda: Srbija zna grupu za EURO ako prođe baraž

Žreb za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine na programu je u Bukureštu u subotu od 18 časova.

EURO će se održati u čak dvanaest gradova Evrope – Kopenhagen, Bukurešt, Amsterdam, Dablin, Bilbao, Budimpešta, Glazgov, Minhen, Baku, Sankt Peterburg, Rim i London.

Šesnaestina finala igraće se u Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Dablinu, Bilbau, Budimpešti i Glazgovu, četvrtfinala će biti u Minhenu, Bakuu, Sankt Peterburgu i Rimu, dok će se u Londonu igrati polufinale i finale.

Naravno, svi ovi gradovi biće domaćini i grupne faze.

UEFA je odlučila da domaćinstvo da mnogim zemljama i po prvi put u istoriji će se Evropsko prvenstvo odigrati na svim delovima Starog kontinenta.

Evropska kuća fudbala već je odlučila koji gradovi će biti domaćini grupa.

Grupa A: Rim (Italija) i Baku (Azerbejdžan).
Grupa B: Sankt Peterburg (Rusija) i Kopenhagen (Danska).
Grupa C: Amsterdam (Holandija) i Bukurešt (Rumunija).
Grupa D: London (Engleska) i Glazgov (Šktotska).
Grupa E: Bilbao (Španija) i Dablin (R. Irska).
Grupa F: Minhen (Nemačka) i Budimpešta (Mađarska).

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira putem kvalifikacija, pa će pokušati da na EURO ode kroz plej-of Lige nacija. Da bi se našli na prvenstvu, “Orlovi” prvo moraju da pobede na gostovanju Norvešku i da potom pred domaćom publikom savladaju Šktotsku ili Izrael.

Plej-of Lige nacija na programu je od 26. do 31. marta.

Podsećamo, žreb je na programu od 18 časova.EURO se održava od 12. juna do 12. jula 2020.

Već je poznato u kojoj će grupi igrati Srbija ukoliko izabranici Ljubiše Tumbaković obezbede plasman na Evropsko prvenstvo. U pitanju je grupa D gde su domaćini London i Glazgov.

U ovoj grupi već se nalazi Engleska, a tu će još biti po jedna ekipa iz drugog šešira (Francuska, Poljska, Švajcarska, Hrvatska), jedna iz trećeg (Portugal, Turska, Austrija, Švedska, Češka) i pobednik plej-ofa Lige nacija C, odnosno Srbija, Škotska, Norveška ili Izrael.

Spomenuli smo šešire, pa evo i kako izgledaju:

Prvi šešir: Belgija, Italija (domaćin), Engleska (domaćin), Nemačka (domaćin), Španija (domaćin), Ukrajina.
Drugi šešir: Francuska, Poljska, Švajcarska, Hrvatska, Holandija (domaćin), Rusija (domaćin).
Treći šešir: Portugal, Turska, Danska (domaćin), Austrija, Švedska, Češka.
Četvrti šešir: Vels, Finska, pobednik plej-ofa Lige nacija A (Island, Bugarska, Mađarska, Rumunija), pobednika plej-ofa Lige nacija B (BiH, Slovačka, R. Irska, S. Irska), pobednik plej-ofa Lige nacija C (Srbija, Škotska, Norveška, Izrael), pobednik plej-ofa Lige nacija D (Gruzija, S. Makedonija, Kosovo*, Belorusija).

Nekoliko stvari već je poznato i pre žreba. Kao što Srbija zna u koju će grupu, tako znaju i neke druge selekcije. Recimo, u grupi B već je odlučeno da će igrati Belgija, Rusija i Danska i Finska ili Vels.

U grupi C se zna da će igrati Ukrajina i Holandija, odnosno reprezentacija iz trećeg šešira i pobednik plej-ofa Lige nacija A ili D.

Moguće grupe:

Grupa A (Rim, Baku): Italija, Francuska/Poljska/Švajcarska/Hrvatska, Portugal/Turska/Austrija/Švedska/Češka, Finska/Vels.

Grupa B (Sankt Peterburg, Kopenhagen): Belgija, Rusija, Danska, Finska/Vels.

Grupa C (Amsterdam, Bukurešt): Ukrajina, Holandija, Portugal/Turska/Austrija/Švedska/Češka, pobednik baraža Lige nacija A ili D.

Grupa D (London, Glazgov): Engleska, Francuska/Poljska/Švajcarska/Hrvatska, Portugal/Turska/Austrija/Švedska/Češka, pobednik plej-ofa Lige nacija C.

Grupa E (Bilbao, Dablin): Španija, Francuska/Poljska/Švajcarska/Hrvatska, Portugal/Turska/Austrija/Švedska/Češka, pobednik plej-ofa Lige nacija B.

Grupa F (Minhen, Budimpešta): Nemačka, Francuska/Poljska/Švajcarska/Hrvatska, Portugal/Turska/Austrija/Švedska/Češka, pobednik plej-ofa Lige nacija D.

Danas objavljeno

Jović pogodio, Fiorentina slavila u Škotskoj

Vanja A

Arsenal rutinski, Murinjo na kolenima, katastrofa Olimpijakosa

Vanja A

Zvezdina lekcija Mađarima za prvu pobjedu ove sezone!

Vanja A

Ostavite komentar