Enganu: Trener je danima urlao na mene da se smirim - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Enganu: Trener je danima urlao na mene da se smirim

Kamerunac Frensis Enganu uspeo je da oduzme Stipu Miočiću titulu teškaškog UFC prvaka, a veliko je pitanje da li će Amerikanac hrvatskog porekla imati priliku da se revanšira s obzirom na to da ima 38 godina i da je već bilo reči o njegovom povlačenju.

Enganu je posle pobjede nad Miočićem rekao da je veoma srećan.

„Ne mogu da pronađem reči kojima bih opisao kako se osećam. To je bilo obećanje koje sam dao sebi kao klinac. Iako sam pobeđivao borbe, imao sam nešto u sebi što nisam nikada izbacio iz sebe. Hteo sam da dokažem svima koji su sumnjali u mene“, rekao je Kamerunac i dodao:

Francis Ngannou

„Prvu borbu sa Miočićem pamtim, naučio sam mnogo iz nje. Čekao sam od tog dana priliku da se vratim, da pokažem da mogu da pobedim i to sam i uspeo. Izvlačio sam pouke iz te borbe i vratio se jači“.

On je objasnio i šta je bilo presudno u toj borbi.

Trener mi je danima urlao da se smirim, kada je Stipe krenuo da udara, koncentrisao sam se i dočekao Miočićevu grešku. Krenuo je na mene, valjda je mislio da sam uzdrman, u tom trenutku sam ga dočekao i završio borbu. Pre borbe sam detlajno proučavao Miočićeve borbe„, istakao je Enganu.

Bio je ovo drugi susret Enganua i Miočića, a u prvom je u januaru 2018. godine Amerikanac slavio jednoglasnom odlukom sudija. Bilo je više nego očigledno koliko je popularni “Predator” tehnički napredovao u međuvremenu, o čemu najbolje svedoči da je bez većih problema uspeo da zaustavi Miočićeve pokušaje obaranja u dominantnoj predstavi.

SK.

Danas objavljeno

Samo tri kluba mogu finansijski podnijeti dovođenje Neymara: Moguć transfer u nedavnog prvaka Evrope

Igor Mudrinić

Nadal kao Đoković – uz turbulencije prošao dalje

Vanja A

“Na Rolan Garosu je bila epidemija koronavirusa – ćutali smo”

Vanja A

Ostavite komentar