25. Maja 2020.

Endi Palmer više nije prvi čovek Aston Martina, dok kompanija nastavlja da tone

Big Portal

Aston Martin već doneo odluku o novom šefu te kompanije, ali će ona biti zvanično saopštena u utorak, piše Gardijan.

To je još jedan u nizu potresa koji drmaju britanskog proizvođača luksuznih sportskih automobila, nakon što je vrednost kompanije pala sa preko 4 milijarde funti, na samo 562 miliona funti u petak.

Palmer je imenovan za prvog čoveka Aston Martina 2014. godine, a prethodno je duži niz godina bio na rukovodećim položajima u Nissanu i Infinitiju.

Jedan od njegovih prvih zadataka po dolasku u britansku kompaniju bio je realizacija prvog Aston Martinovog SUV vozila, modela DBX, a zatim i razvoj tri nova modela – Valkyrie, Valhalla i Vanquish.

Uprkos prodoru na tržište SUV (Aston Marton DBX) i supersportskih i hipersportskih automobila (Valkyrie, Valhalla), kompanija je postepeno počela da upada u krizu, a akcije su krenule nadole još u oktobru 2018. da bi njihova vrednost u petak pala na svega 562 miliona funti.

Aston Martin je ranije ovog meseca saopštio da je zbog pandemije koronavirusa u prvom kvartalu 2020. pretrpeo gubitke u poslovanju od 119 miliona funti.

Kompanija je u tom periodi prodala samo 578 vozila, uz pad od 45% u odnosu na prvo tromesečje 2019. godine.

Tobijas Moers, koji će na mestu prvog čoveka Aston Martina zameniti Palmera je šef odeljenja Mercedes-AMG još od 2013. godine, a u toku njegovog mandata Mercedes-AMG je lansirao hipersportski model “One”, zasnovan na pogonskoj tehnologiji Formule1.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare