18. Jula 2022.

Emodžiji su napunili 20 godina.

Big Portal

Emodžiji su savršen pokazatelj toga koliko se svakodnevna konverzacija promenila još od vremena T9 tastatura kada su kombinacije specijalnih karaktera nagoveštavale emodžije kakve znamo danas. U čast 20. rođendana emodžija rešili smo da vam pokažemo listu 10 najpopularnijih, prema podacima sa Unicode konzorcijum stranice za frekventnost emodžija, koje prenosi PocketNow.

Za one koji ne znaju, pomenuti konzorcijum je neprofitna organizacija koja je zadužena za definisanje prikaza teksta na modernim uređajima, ali i za implementaciju novih emodžija.

Kako ovo ne bi bio još jedan tekst, nađite papir i olovku, pa uporedite top 10 emodžija sa vaših top 10 u telefonu i javite koliko se poklapate.

1. Plakanje od smeha

Emoji1FacewithTearsofJoy2.jpg

Unicode konzorcijum meri frekventnost korišćenja za 2019. i 2021. i po drugi put, smajli koji plače od smeha je na vrhu liste najkorišćenijih na svetu. Ovaj emodži najčešće koristimo kada želimo da kažemo nekome da nas je nešto onako baš lepo nasmejalo.

2. Crveno srce

Emoji2RedHeart.jpg

Na drugom mestu je crveno srce, mada je i ljubičasto u Srbiji verovatno mega popularno zbog Viber aplikacije. Srce koristimo kada nam se nešto sviđa, i to u najrazličitijim mogućim oblicima. Bilo da je na slici nečija mačka, rođendanska torta ili simpatija. Lupi srce i idemo dalje.

3. Valjanje po podu od smeha

Emoji3RollingonFloorLaughing.jpg

Smajli koji se valja po podu dok se smeje je sa nama od 2016. godine, i sve češće menja lidera ove liste, pa nas ne bi čudilo da od naredne godine skoči na broj 1 ili 2.

4. Palac na gore

Emoji4ThumbsUp.jpg

Na mestu broj četiri je klasični palac na gore, emodži koji je sličan kao srce, ali više kao potvrda, nego da vam se nešto baš sviđa. Palac je 2019. bio na 10. mestu, da bi sada skočio na broj 4, što je ozbiljan napredak.

5. Plačko

Emoji5LoudlyCryingFace.jpg

Kada ste zbog nečega tužni ili želite da kažete da vam je lakše nakon neke ozbiljne situacije, smajli koji plače je idealan emodži. Interesantno je da se koristi i za pozitivna i negativna osećanja.

6. Baci pet

Emoji6FoldedHands.jpg

Iako je originalno ovaj emodži zamišljen kao predstava znaka zahvalnosti, često ga menjamo za „baci pet“ ili „hvala Bogu“ u konverzacijama. Kako god da ga vi koristite svi znamo o čemu se radi, ali nije zgoreg dodati i koju reč uz ovaj emodži, čisto da se neko ne zbuni.

7. Cmok

Emoji7FaceBlowingaKiss.jpg

Smajli koji šalje poljubac je na sedmom mestu liste. U pitanju je upgrade u odnosu na srce i često ga menjamo sa najdražim osobama, familijom i prijateljima. Bilo da je u pitanju zahvalnost za nešto ili samo pokazivanje ljubavi, ne čudi da je i ovaj smajli napredovao sa 9. na 7. poziciju.

8. Smajli sa srcima

Emoji8smilingfacewithhearts.jpg

Na mestu broj 8 je smajli sa srcima, koji je u odnosu na prethodnu listu skočio sa 16. mesta. U pitanju je još jedan od smajlija kojima iskazujete posebnu ljubav prema nekome ili nečemu što je neko uradio. Mega je popularan na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, pa nas ne bi čudilo da naredne godine ode još na gore.

9. Smajli sa srcima umesto očiju

Emoji9smilingfacewithhearteyes.jpg

Ovaj smajli najčešće koristimo kada želimo da pokažemo da nam se nešto sviđa. Bilo da ste poslali sliku koju vam je Google Photos iskopao od pre 7 godina ili je nečija mačka smešno zaspala, smajli sa srcima umesto očiju je jednostavan način da pokažete da vam se nešto baš sviđa.

10. Smajli sa crvenim obrazima

Emoji10smilingfacewithsmilingeyes.jpg

Na mestu broj 10 je smajli koji je pao niže sa broja pet, jer su ga zamenili drugi, ali je i dalje mega popularan kada nekome hoćemo da kažemo da nam se nešto sviđa, ali da istovremeno ne preteramo.

Koje vi najviše koristite?

Bila je ovo Top 10 lista za 2021. godinu. Koliko ovih smajlija vi imate na svojoj listi, da li neke koristite drugačije i šta mislite da će da se desi sa listom naredne godine? Imate li svog favorita koji nije na listi. Čekamo vaše komentare.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare