Emma Stone ima više od 45 kostima u filmu Cruella - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Emma Stone ima više od 45 kostima u filmu Cruella

Niko nije znao šta očekivati ​​od Disney live action filma Cruella, u kojem glume Emma Stone i Emma Thompson. Svakako, to je priča o porijeklu jednog od Disneyevih najprepoznatljivijih negativaca, ali malo je ljudi moglo pretpostaviti da će film biti modno fokusirana ekstravaganca mnogobrojnih kostima.

Kreatorka ženskog fatalnog lika Angeline Jolie, Maleficent, kostimografkinja Jenny Beavan (koja ima 10 nominacija za Oscara i dvije pobjede za Mad Max: Fury Road i Room with a View) ponovo je krenula u akciju da stvori modnu ikonu.

“Ovaj film je najveća stvar koju sam ikada radila”, rekla je Beavan za InStyle. I nije pretjerivala. Iako Cruella, animirani lik ima samo nekoliko kostima, Cruella iz 2021. ima više od 40 – a nekolicina se čak vraća i na Disneyev klasik iz 1961. godine.

“Emma Stone imala je 47 kostima”, dodala je Beavan. “Bilo mi je vrlo važno da Cruella bude crna, bijela, siva i crvena.”

Disney

“Moda je važna za film zato što barunica vodi modnu kuću i zato što Estella želi biti modni dizajner, ali zapravo je sve u pričanju priča i moda je potpuno pokrenuta pričama”, rekla je Beavan. “Nadam se da smo to učinili zanimljivim, jer još uvijek pokušavamo kostimografijom ispričati priču, a ne samo kreirati stvari koje izgledaju nevjerovatno.”

I Stone je impresionirana, što će nesumnjivo prenijeti i na gledaoce koji su već zatečeni filmskim najavama. “Moram priznati da sam se puno slikala”, rekla je Stone kad je prvi put vidjela njene kostime. “Bio je to vrlo narcisoidan dan, koji je savršen za Cruellu.”

Disney

Odijevanje Cruelle zapravo je bilo poput odijevanja dva lika, rekla je Beavan, budući da je Cruella Estellin alter-ego, a ona mora skrivati svoju Cruella ličnost, dok je na poslu s barunicom.

Beavan i njen tim podijelili su nekoliko detalja o izvanrednim kostimima, poput 5.070 pojedinačnih latica i 393 metra organze na Cruelinoj haljini, ogrlicama za pse po narudžbi koje su draguljari kreirali za četveronožne članove filmske ekipe i 200 konzervi bijele boje u spreju koja se koristi na perikama.

Ultra.ba

Danas objavljeno

Metalika svira prva dva albuma na posebnom koncertu

Vanja A

Dječaci spasili povrijeđeno štene i položili ispit humanosti

Vanja A

Prvi pravi trejler za The Last of Us TV seriju

Vanja A

Ostavite komentar