Emina Jahović: Nije trebalo da karijeru počnem iz BiH - BIGportal.ba
Ex Yu

Emina Jahović: Nije trebalo da karijeru počnem iz BiH

Pjevačica Emina Jahović danas je jedna od najpopularnijih u regionu, a karijeru je zvanično započela 2002. godine, učešćem na Pesmi Evrovizije, kada je predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Prisjećajući se samih početaka, Emina je otkrila ko joj je finansirao prvi album i pričala o saradnji sa Dinom Merlinom.

“Mnogo sam imala neverice oko sebe kada sam počinjala. Brat Mirsad mi je finansirao prvi album. Moj brat je dosta konzervativan. Želeo je da izbegnem neke prljave stvari na estradi. Otišao je kod Merlina, dogovorio se sa njim da radimo zajedno. Dino Merlin je želeo da me odgovori od toga, rekao mi je da posao pevačice nije za mene. Ja sam znala da je to posao za mene. Moje je da savet prihvatim ili ne”, izjavila je Emina.

Iz ove perspektive, smatra da nije bila ispravna odluka da karijeru počne iz BiH, jer je ona iz Srbije.

“Počela sam iz Sarajeva, ne znam ni zašto. Nije trebalo. Mnogo volim Bosnu, ali ja nisam iz Bosne, već iz Srbije. Počela sam odatle, jer je Dino radio na tom albumu. Taj CD je bio totalno vanvremenski. Želim da ga jednog dana uradim ponovo, iz početka. Taj album nije shvaćen kako treba, bio je 50 godina ispred vremena. Te pesme nisu dobro prošle. Ništa se nije desilo. Svi su mi govorili: “Jesmo ti rekli, to su samo potrošene pare…”. Samo sam se tad još više naoštrila da uspem”, ispričala je Emina koja je svoj cilj i ostvarila.

Danas objavljeno

“Ludo” obećanje Marije Šerifović: “Ako pobjedimo Švajcarsku, oblačim kostim na golo tijelo”

Vanja A

Kako je Nenad Okanović dobio ulogu Sina Dragana!

Vanja A

Darko Lazić uživa sa djevojkom u Dubaiju

Vanja A

Ostavite komentar