Emili Ratajkovski optužila fotografa za seksualno napastvovanje - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Emili Ratajkovski optužila fotografa za seksualno napastvovanje

Američka manekenka i glumica Emili Ratajkovski optužila je fotografa Džonatana Ledera za seksualno napastovanje koje se navodno dogodilo 2012. godine u njegovom domu u planinskoj regiji Ketskils u američkoj saveznoj državi Njujork.

Ratajkovski je optužbu iznela u podužem eseju koji je napisala za časopis “New York”, a koji je objavljen u utorak. U njemu manekenka tvrdi da ju je tadašnji agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za časopis “Darius” i da je taj angažman zahtevao da prespava u agentovom domu.

Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će nositi donji veš. Želeći da deluje zrelije, tada 20-godišnja Ratajkovski prihvatila je crveno vino koje joj je Leder nudio tokom večeri.

“Naučena sam da je važno steći reputaciju dobre radnice koja ne zanoveta”, napisala je Ratajkovski. “‘Nikad ne znaš s kim će raditi posle tebe’. govorio bi mi.”

Manekenka tvrdi da joj je Leder nakon snimanja u donjem vešu rekao: “Hajdemo sada da pokušamo bez odeće”.

“Iste sekunde nakon što sam skinula odeću, deo mene se isključio”, piše Ratajkovski.

“Počela sam da plutam van sebe, gledajući kako se vraćam na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bih mogla da izgledam. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su se crne mrlje ispred mojih očiju povećavale.”

Kasnije, kada je majstor šminke koji je radio na snimanju otišao na spavanje, Ratajkovski kaže da se osećala kao da je potpuno budna, ali “vrlo, vrlo pijana”. Napisala je da su se ona i Leder ogrnuli ćebetom na kauču i da ju je fotograf ispitivao o momcima s kojima je bila u vezama i da ju je gledao dok je trljala stopala kako bi se ugrejala.

“Rekao mi je da mu se sviđa to što radim sa stopalima. Toga se sećam najjasnije. Mrzim to što je Džonatan komentarisao nešto što sam tokom života radila kako bih se utešila”, napisala je Ratajkovski.

Manekenka u svom eseju detaljno opisuje šta se potom izdešavalo i kako se seća bola koji je prouzrokovao fotograf.

Kasnije je objasnila da je kolekcija fotografija koje su nastale u Lederovom domu objavljene 2016 godine u knjizi “Leder / Ratajkowski Collector’s Edition” izdavača “Imperial Publishing”, ali tvrdi da fotograf i izdavač nisu imali pravo da koriste te fotografije.

Objavu knjige fotografija i prateću izložbu pokušali su da blokiraju pravnim putem.

Danas objavljeno

Holivud mu ne može ništa – Džoni Dep oduševio fanove u Rimu

Zeljka

Bivšeg je odbila sto puta, sada se vjerila poslije godinu dana veze

Zeljka

Kako se bori Robert Patinson? Izašao trejler za novog Betmena

Zeljka

Ostavite komentar