Elvis kralj pozornice: Poznati pobjednici 61. Sabora trubača u Guči - BIGportal.ba
Ex Yu

Elvis kralj pozornice: Poznati pobjednici 61. Sabora trubača u Guči

Suze radosnice na licima trubača pobednika obeležile su takmičenje na velikoj pozornici u Dragačevu na kojoj svirači već šest decenija ostavljaju svoje srce. Najbolji trubač na 61. Saboru trubača u u Guči je Elvis Bajramović iz Bojnika koji nije mogao da sakrije emocije.

“Ovo je ostvaranje mog sna, sreća koju sada osećam ne može da se opiše rečima. Svi mi živimo za Guču i ovo su najvažnija tri dana u godini za nas. Ova magija koju ima samo Guča je nešto posebno. Mnogo smo radili, vežbali i verovali u pobedu”, rekao je za RINU Elvis koji je ovu prestižnu nagradu osvojio i na 59. Saboru trubača.

Na ovogodišnjem Saboru svoj san ostvario je i trubač Bojan Krstić iz Vladičinog Hana koji se ovenčao do sada sa dve titule, a sada je svoj kvalitet potvrdio i trećom. Njegov orkestar proglašen je za najbolji.

“Tako dugo smo ovo čekali, nismo odustajali sve ove godine i ovo je samo još jedan dokaz da se trud i rad uvek isplati. Svi smo presrećni, mi zaista za ovo živimo i nema vrednijih i većih nagrada nego ovih u Guči. Mi smo na ovoj bini ostavili i srce i dušu”, izjavio je Bojan.

Druga truba je Vladimir Ivanović iz Zagužanja, treća Kristijan Trajković takođe iz Zagužanja. Za drugi najbolji orkestar proglašen je orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja, a treće mesto zuzeo je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

Nagrada publike ove godine otišla je u domaće ruke, jer je prva truba zahvaljujući glasovima naroda otišla u ruke Dragana Pavlovića iz orkestra Dragačevske trube iz Guče. Orkestar Marka Trnavca dobio je nagradu za najizvornije uziciranje.

Najbolji basista je Stefan Ibrahimović, tenorista Igor Mustafić, bubnjar Emanuel Zećirović, a najbolje kolo odsvirao je orkestar Timočki veseljaci iz Knjaževca

Danas objavljeno

Nikolija se našla na meti kritika fanova

V.R.

Lepa Brena odbila Bekamove: Ona i Boba nisu željeli da im prodaju svoju vilu u Majamiju

V.R.

Šta je Jovana žestoko zamjerila svekrvi

V.R.

Ostavite komentar