Elon Musk: Tesla Roadster kao leteće vozilo - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Elon Musk: Tesla Roadster kao leteće vozilo

Elon Musk je nedavno gostovao u podcastu Joa Rogana, a publika je po treći put mogla da čuje sirove ideje iza kojih stoji trenutno najbogatiji čovek na svetu.

Neke teme su bile zanimljivije od drugih, a među najjednostavnijima se našla priča o kombiju na solarni pogon. Musk je objasnio da je logičnije da se solarne ploče nađu na kombiju nego na običnom automobilu, a zbog veće površine krova. Govorilo se i o letelici Starship, te o tome da je inženjerima već naloženo da vrh rakete „zašilje“, a zbog onoga što je Sasha Baron Cohen izgovorio u filmu The Dictator.

Najzanimljiviji je bio deo razgovora o novom Tesla Roadster super-automobilu, koji bi, kako tvrdi Musk, trebalo da lebdi u vazduhu. Zamišljeno je da vozilo leti na metar od tla, možda malo više od toga, a u pitanju je visina koja ne bi ugrozila putnike u slučajevima kada budu prinuđeni da brzo napuste vozilo. Musk je podsetio i na ideju da Roadster dobije raketne motore.

Roadster (verzija koja ne leti) bi do korisnika trebalo da stigne već 2022. godine, što će sigurno biti veliki skok u budućnost, bar kada je transport putnika u pitanju.

Izvor:PCpress.rs / Mashable
Foto:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Menadžer inženjeringa Apple Car-a napustio kompaniju i prešao u Meta

Vanja A

Da li se VW ID.4 sa zadnjim pogonom snalazi na snijegu?

Vanja A

Svuda idu električni trotineti – vožnja u “sivoj zoni” do jeseni 2022.

Vanja A

Ostavite komentar