Elon Musk priznao: “Neki moji tvitovi bili su ekstremno glupi” - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Elon Musk priznao: “Neki moji tvitovi bili su ekstremno glupi”

Za Elona Muska ovo je veoma uzbudljivo vrijeme, a najviše zbog toga što se Space X sprema da put kosmosa pošalje Crew Dragon kapsulu sa ljudskom posadom.

To ipak ne znači da nema vremena za Twitter, pa ponekad piše i više nego što bi želeo, te tvituje o stvarima koje bi nakon nekog vremena najradije obrisao.

Nedavno se u intervjuu koji je dao za Bloomberg osvrnuo na svoje bizarne Twitter preokrete , te dodao da ne tvrdi da je sve što je ikada izjavio, te tvitovao, u potpunosti tačno. Istakao je da su neki tvitovi bili „ekstremno glupi“, ali da oni smisleni ipak pobeđuju one koji su u sebi sadržali i po neki neistinu. Jedan od najproblematičnijih tvitova je svakako “FREE AMERICA NOW!”, koji je usledio zbog toga što posao trpi tokom pandemije i karantina, budući da je proizvodnja u kompaniji Tesla usporena.

Njegovi tvitovi koji su u vezi sa koronavirusom privukli su najviše pažnje, budući da je na svom nalogu tvrdio da je statistika o broju obolelih nepouzdana, te da su u ukupan broj uključivani i oni koji nisu testirani, već se samo na osnovu simptoma dolazilo do zaključka da su zaraženi. Tako je pisao da podaci o broju obolelih o Sjedinjenim Američkim Državama nisu tačni, a bez ikakvih dokaza koji bi te tvrdnje potkrepili.

Dok se broj slučajeva u Americi konstantno povećava, Musk preispituje svoje ranije tvrdnje, a kao osnovni razlog za tvitovanje navodi želju da direktno komunicira sa ljudima, te da bez posrednika raspravlja o stvarima koje bi treća strana potencijalno ublažila. Istina je da je teško govoriti i pisati stvari zbog kojih bi svi bili srećni, naročito na Twitter-u, ali Muskova želja da po svaku cenu bude kontroverzan ponekad zabrinjava.

Izvor: Futurism/PCPress

Danas objavljeno

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Twitter mora da uloži više napora kako bi se izborio sa govorom mržnje

Vanja A

YouTube bi vam uskoro mogao dozvoliti da koristite loop opciju i za video poglavlja

Vanja A

Ostavite komentar