Elon Musk kupio 9,2 procenta Tvitera, akcije odmah skočile - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Elon Musk kupio 9,2 procenta Tvitera, akcije odmah skočile

Elon Musk je u jednom trenutku sugerisao da razmišlja o pokretanju sopstvene platforme za društvene medije (što bi još uvek mogao da uradi), ali je u međuvremenu odlučio da kupi deo Tvitera.

 Prošlog petka, osnivač Tesle kupio je skoro 74 miliona akcija Tvitera, za ukupno 2,89 milijardi dolara, dajući mu skoro 10 odsto udela u kompaniji.

Akcije Tvitera skočile su sa oko 39,30 dolara u petak na maksimalnih 48,60 dolara ranije danas, što je povećanje od skoro 26 odsto. Vest da je Musk sada glavni akcionar Tvitera stigla je zahvaljujući regulatornom podnesku koji je podnet danas.

Musk nije onaj tipični milijarder, nema obiman investicioni portfolio kao sva druga velika imena visokog biznisa. Većinu svog novca ulaže u Teslu, ali poseduje i deo SpaceX-a, kao i Neuralink i The Boring Company.

Sa 9,2 odsto udela u Tviteru, Musk postaje najveći investitor platforme, sa četiri puta više udela nego i sam Džek Dorsi, osnivač Tvitera. Dorsi se povukao sa mesta generalnog direktora u novembru prošle godine, zamenjen je Parag Agravalom, koji kaže da je posvećen povećanju odgovornosti na Tviteru i takođe je tu da pomogne kompaniji da dostigne godišnji prihod od 7,5 milijardi dolara, kao i bazu korisnika od 315 miliona do kraja sledeće godine, izveštava InsideEVs.

Ne znamo kako će Elon Musk uticati na ovu strategiju, ali s obzirom na to da je on sada najveći pojedinačni akcionar kompanije, verovatno će želeti da se i njegova reč čuje, kada je u pitanju strategija. Na osnovu nekih starijih postova i komentara koje je izneo na Tviteru i o Tviteru, izgleda da je pojam slobode govora ključni prioritet za Maska, koji je u prošlosti izrazio svoje kritike prema Tviteru, iako još nije najavio nikakve planove.

Benchmark.

Danas objavljeno

Hakeri koriste popularni TikTok izazov za širenje malvera

Vanja A

Alternativa x86 i ARM procesorima – ne, još uvijek nije spreman u smislu visokih performansi

Vanja A

Steam ponovo postavio novi rekord po broju istovremenih korisnika

Vanja A

Ostavite komentar