4. Aprila 2022.

Elon Musk kupio 9,2 procenta Tvitera, akcije odmah skočile

Big Portal

 Prošlog petka, osnivač Tesle kupio je skoro 74 miliona akcija Tvitera, za ukupno 2,89 milijardi dolara, dajući mu skoro 10 odsto udela u kompaniji.

Akcije Tvitera skočile su sa oko 39,30 dolara u petak na maksimalnih 48,60 dolara ranije danas, što je povećanje od skoro 26 odsto. Vest da je Musk sada glavni akcionar Tvitera stigla je zahvaljujući regulatornom podnesku koji je podnet danas.

Musk nije onaj tipični milijarder, nema obiman investicioni portfolio kao sva druga velika imena visokog biznisa. Većinu svog novca ulaže u Teslu, ali poseduje i deo SpaceX-a, kao i Neuralink i The Boring Company.

Sa 9,2 odsto udela u Tviteru, Musk postaje najveći investitor platforme, sa četiri puta više udela nego i sam Džek Dorsi, osnivač Tvitera. Dorsi se povukao sa mesta generalnog direktora u novembru prošle godine, zamenjen je Parag Agravalom, koji kaže da je posvećen povećanju odgovornosti na Tviteru i takođe je tu da pomogne kompaniji da dostigne godišnji prihod od 7,5 milijardi dolara, kao i bazu korisnika od 315 miliona do kraja sledeće godine, izveštava InsideEVs.

Ne znamo kako će Elon Musk uticati na ovu strategiju, ali s obzirom na to da je on sada najveći pojedinačni akcionar kompanije, verovatno će želeti da se i njegova reč čuje, kada je u pitanju strategija. Na osnovu nekih starijih postova i komentara koje je izneo na Tviteru i o Tviteru, izgleda da je pojam slobode govora ključni prioritet za Maska, koji je u prošlosti izrazio svoje kritike prema Tviteru, iako još nije najavio nikakve planove.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare