Elon Musk i Tesla: Potpuno autonomna vožnja do nekih korisnika stiže prije kraja ove godine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Elon Musk i Tesla: Potpuno autonomna vožnja do nekih korisnika stiže prije kraja ove godine

Potpuno autonomna vožnja je možda bliža nego što se misli, a ako je verovati onome što govori Elon Musk koji je najavio da opcija do izabranih vlasnika Tesla automobila stiže pre kraja 2019. godine.

Radi se o funkciji “feature complete,“ a određeni korisnici bi trebalo da dobiju pristup onome što se opisuje kao „potpuno autonomna vožnja.” Radi se o ograničenom beta testu, tako da se neće dogoditi da se krda Tesla automobila kreću potpuno samostalno, a Musk je objasnio da najavljena funkcija znači da će neki Tesla modeli vlasnike „od kuće do posla moći da prevezu potpuno samostalno, bez mešanja vozača.“ Vozači će i dalje morati da budu u pripravnosti, što znači da autonomna vožnja još uvek ne znači da su svi zavaljeni na zadnjem sedištu dok vozilo upravlja kako hoće.

Pojedini eksperti kritikuju Muska zbog ovakvih izjava, i tvrde da nisu potpuno tačne, već da izvršni direktor samo „muti vodu“ i precenjuje nove funkcije, a kako bi se prodao što veći broj Tesla automobila. Sam Musk je rekao da činjenica da “feature complete“ stiže nije potpuno sigurno, ali ističe da će autonomna vožnja brzo stupiti na scenu, a zahvaljujući tome što se 425 hiljada Tesla vozila već nalazi na putevima, i prikuplja podatke na osnovu kojih se treniraju neuralne mreže koje su neophodne za autonomnu vožnju.

Danas objavljeno

Tragom Australa: Kako Renault bira imena za svoje modele

Vanja A

Zimska bajka: Samo 14 primjeraka ekskluzivnog Rolls-Royce Cullinana

Vanja A

Kupuju domaće: Koji su najprodavaniji automobili na velikim europskim tržištima

Vanja A

Ostavite komentar