Elon Musk: Autonomna vozila ne voze besprekorno - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Elon Musk: Autonomna vozila ne voze besprekorno

Odavno je jasno da Tesla Autopilot ne funkcioniše besprekorno, budući da je odgovoran za nekoliko saobraćajnih nesreća. I dok jedni krive sistem, drugi tvrde da je problem u vozačima koji se oglušuju o preporuke da ruke drže na volanu.

Inženjer Sandy Munro se nedavno osvrnuo na Fordovu opciju za autonomnu vožnju – BlueCruise, ističući da nije impresioniran. U istom intervjuu je pomenuo Tesla Full Self Driving  (FSD) Beta, funkciju koja mu je privukla pažnju i za koju tvrdi da je skoro besprekorna. Razgovor je čuo i Elon Musk, koji je potom na Twitteru napisao da autonomna vožnja ne napreduje kao što se čini.

Naime, Musk je napomenuo da je Full Self Driving (FSD) Beta daleko od besprekornog, te dodao da Autopilot/AI tim vredno radi na svim potrebnim ispravkama. Uprkos tome i drugi tvrde da FSD donosi veliki napredak – vozilo automatski prelazi iz trake u traku, te se dobro snalazi i na raskrsnicama, rampama i u gradskoj gužvi.

Tesla je već neko vreme na udaru zbog Full Self Driving (FSD) Beta, te pojedini tvrde da se vozači koriste kao pokusni kunići, a kako bi testirali sistem koji predstavlja opasnost na javnim putevima.

Izvor: Benchmark/Futurism

Danas objavljeno

Toyota RAV4 Adventure donosi blagi redizajn i novi imidž

Vanja A

Prodaja automobila u EU pala je u avgustu

Vanja A

Uvođenje Ferarijevog novog motora moglo bi još kasniti

Vanja A

Ostavite komentar