2. Aprila 2021.

Eliksir mladosti sa naše pijace jeftin, a sprečava bore

Big Portal

Uvek se trudite da konzumirate organske ili domaće proizvode, jer će oni imati najveći učinak i najviše doprineti vašem zdravlju.

Peršun

Vitamin C i karotinoidi u sastavu peršuna imaju moćno antioksidantno dejstvo i eliminišu toksine iz organizma. Oni podstiču proizvodnju glutationa koji je prema rečima naučnika glavni ključ mladosti. Peršun takođe čisti krv, sprečava oticanje i štiti organizam od virusa i bakterija.

Peršun čisti krv i sprečava oticanje

Kupus

Zahvaljujući visokom sadržaju indol-3-karbinola kupus, karifol i brokoli imaju izraženo antikancerogeno dejstvo i regulišu metabolizam ženskih hormona.

Sok od kupusa sprečava nastanak bora

Sok od slatkog i kiselog kupusa blagotvorno utiče na kožu i sprečava bore. Serum i antociane u sastavu kupusa usporavaju proces starenja, a vitamin K bori se sa degeneracijom nervnih ćelija.

Paradajz

Paradajz sadrži veliku količinu antioksidansa likopina koji snižava rizik od moždanog udara i sprečava kancer želuca, prostate i pluća. Osim toga, on poboljšava vid i stimuliše proizvodnju kolagena koji čuva mladost kože. Jabukova i limunska kiseline u sastavu paradajza neutrališu višak materija nastalih u procesu metabolizma i štite organizam od prekovremenog starenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare