5. Februara 2020.

“Elektroprivreda RS” plaća savjetničke usluge 4,5 miliona KM

Big Portal

ERS će im na raspolaganje staviti sve neophodne podatke za sagledavanje i analizu stanja u holdingu, kao i informacije kojima raspolažu organi i institucije Republike Srpske, a sve kako tvrde u cilju efikasnog i racionalnog poslovanja.

U ovom preduzeću očekuju da konsultanti “pruže podršku rukovodstvu ERS-a da se blagovremeno i efikasno suoči sa izazovima i promjenama koje nameće tržište i regulatorno okruženje”.

Eksperti imaju zadatak da predlože smjernice i daju preporuke za neophodna unapređenja poslovnog modela, prate i analiziraju promjene u okruženju bitne za ostvarivanje ciljeva ERS-a, daju konsultacije u vezi investicija i slično.

“Pozicioniranje ERS na elektroenergetskom tržištu mora biti prilagođeno adekvatnim investicionim aktivnostima kako bi se očuvala stabilnost postojećeg elektroenergetskog sistema i omogućila izgradnja novih proizvodnih kapaciteta”, navode u ERS.

Inače, od budućih partnera se traži da od 2016. do 2018. godine imaju najmanje pet realizovanih ugovora u pružanju konsultantskih usluga za najmanje tri energetske kompanije čije je sjedište u zemljama članicama Energetske zajednice.

Takođe, zahtijeva se da u istom periodu imaju najmanje dva izvršena ugovora u kojima su konsultovali državu ili društva u većinskom državnom vlasništvu na projektima koncesije ili na projektima koji su se finansirali iz kreditnih sredstava.

Vođa tima za investicije mora da bude osoba ekonomske struke sa najmanje deset godina radnog iskustva u savjetovanju javnih preduzeća a desetogodišnje iskustvo se traži i od investicionog menadžera.

Konsultanti moraju da imaju i dva člana ekonomske struke koji su u posljednjih 15 godina učestvovali u deset projekata u oblasti energetike.

U nedavno objavljenoj tenderskoj dokumentaciji se navodi kako se ponude mogu dostaviti do 16. marta.

Podsjećamo, kako je portal CAPITAL ranije pisao, ERS je ranije pod sumnjivim uslovima dodjeljivao poslove vezane za konsultantske usluge. Tako je 2015. godine ponuđačima dat rok od samo osam dana da se pripreme za pružanje pravnih usluga u procesu reorganizacije preduzeća.

Taj posao je kasnije dobilo preduzeće za reviziju i konstalting „Deloitte“.

(Capital)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare