Elektromobili postaju jeftiniji, ukidaju se SUS motori, stiže porez na zagađenje vazduha - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Elektromobili postaju jeftiniji, ukidaju se SUS motori, stiže porez na zagađenje vazduha

Zvanični EU za ekologiju objavio planove europske električne mobilnosti

Poverenik za Evropski zeleni plan Frans Timermans objavio je planove za uvođenje električne mobilnosti u EU. Predlozi uključuju rok za postepeno ukidanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem i uvođenje poreza na zagađenje, rekao je Timermans za britanski Financial Times.

Evropska unija, takođe, želi veći broj punionica za električna vozila. Istraživanja pokazuju da se 70 posto svih evropskih punionica nalazi u Holandiji, Francuskoj i Nemačkoj. Timermansovi planovi deo su veće klimatske ambicije da EU učini klimatski neutralnom do 2050. godine. Tim planovima Timermans želi da smanji troškove električnih vozila i učiniti čistije automobile dostupnima svim Evropljanima.

elektroautomobili | Zadarski list

Brisel će tokom jula predstaviti niz mera usmerenih na smanjenje prosečne emisije CO2 za 55 odsto, do 2030. u odnosu na 1990. godinu. Prema Timermansu, stroži standardi emisije primenjivaće se na nove automobile koji se prodaju tokom sledećih 10 godina. Takođe, proizvođači automobila bi trebalo dodatno da plate za motore koji zagađuju okolinu.

EU želi postane prvi veliki ekonomski blok koji će biti ugljično neutralan do 2050. godine. Brisel će 14. jula predložiti više od desetak mera za sprevođenje ovog cilja u zakonodavstvo. To, međutim, zahteva većinu u evropskom parlamentu i sporazum 27 država članica EU, pre nego što nova pravila stupe na snagu, prenosi Revija HAK.

Telegraf.

Danas objavljeno

Porsche Taycan treći najprodavaniji model

Vanja A

BMW debituje s „Neue Klasse“ u vidu električne serije 3 2025. godine

Vanja A

Gordon Murray T.50 zvuk kakav odavno nismo čuli (VIDEO)

Vanja A

Ostavite komentar