9. Oktobra 2022.

Električni Volvo EX90 daje struju u kući kada dođe do prekida u električnoj mreži

Big Portal

Novi Volvo džip na struju EX90, ima veliki praktični potencijal zahvaljujući mogućnosti dvosmernog punjenja koje omogućuje protok električne energije iz vozila nazad u energetsku mrežu.

Dvosmerno punjenje bi omogućilo vlasniku EX90 džipa da napaja kuću strujom ako dođe do iznenadnog prekida ili nekog drugog problema. Zamislite samo situaciju – nestala struja, idi prikači džip… i nastavite da gledate omiljenu seriju.

U idealnom slučaju, druga električna vozila bi se mogla koristiti za stvaranje “virtuelne elektrane” koja bi bila u stanju da ublaži udar na ionako preopterećenu električnu mrežu. 

Aplikacija Volvo Cars automatski upravlja čitavim procesom razmene energije i obezbediće da se izbegne rizik od degradacije baterije jer je punjenje i pražnjenje baterije ograničeno. Volvo će obezbediti hardver kao što se zidna kutija sa transformatorom i potreban sistem za upravljanje energijom, sa dodacima i adapterima koji će takođe biti dostupni.

Ovaj čudesni EX90 džip koji polako počinje sve više da liči na Transformerse, biće premijerno predstavljen u novembru. U pitanju je naslednik popularng XC90 blago hibridnog SUV modela i moraćemo da sačekamo još neko vreme za kompletne detalje o ovom zanimljivom modelu.

Bi_Direction_powercharging_home_1.jpg

Švedski proizvođač automobila ubrzava razvoj električnih vozila, sa novim XC40 Recharge i C40 Recharge modelima koji će se uskoro pojaviti kao zamena za konvencionalne modele.

Očekuje se da će i drugi proizvođači automobila koristiti dvosmernu funkciju punjenja kao meru pomoći u slučaju problema sa napajanjem iz električne mreže, pre svega zbog očekivanja da će prodaja električnih vozila biti u porasti tokom narednih godina. Na primer, Nissan Leaf, Mitsubishi Outlander PHEV i Ford F-150 Lighting već sada pružaju mogućnost za dvosmerno punjenje!

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare