Električni Renault 5 koštaće oko 21.500 EUR - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Električni Renault 5 koštaće oko 21.500 EUR

Novi električni Renault 5 koštaće oko 21.500 EUR kada stigne u prodaju 2024. godine, saopštio je indirektno šef francuske marke Luka de Meo.

Novi model je deo Renaultovog plana za oporavak poslovanja i koristiće novu CMF-BEV platformu za mala električna vozila.

De Meo je u obraćanju na skupu Renault elektropop izjavio da će upotreba nove plarforme i nova baterijska tehnologija omogućiti da se nova petica prodaje po 33% nižoj ceni nego aktuelni model Zoe.

Francuska kompanija potvrdila je da će novi Renault 5 koristiti novu pogonsku tehnologiju i baterije zasnovane na niklu, magnezijumu i kobaltu, što će značajno umanjiti troškove. Najavljena je autonomija modela od oko 400km.

Prototip sa slika stilski je zasnovan na originalnoj petici koja je bila u proizvodnji od 1972. do 1996. godine. To će biti jedan od 14 novih Renaultovih modela, uključujući sedam potpuno električnih vozila, koje će Renault lansirati do 2025. godine.

U najavi je i nova verzije superminija Renault 4 po imenu 4ever.

De Meo je rekao da iz iskustva zna da obnavljanje kultnih proizvoda može da bude rizičan potez za čitavu marku, ali da će ovo biti kultno vozilo po ceni koju će mnogi moći da plate.

“Ovo je samo početak za čitavu marku Renault”, naglasio je De Meo.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Narandžasta lampica u retrovizoru – da li je ovo najkorisniji sistem asistencije?

Zeljka

Uzeo stvar u svoje ruke: Uklonio “ležeći” sa ulice, pa završio na sudu

Zeljka

Litij ugljikova baterija puni e moped za 90 sekundi

Vanja A

Ostavite komentar