Električni Mustang stigao u Norvešku - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Električni Mustang stigao u Norvešku

Na objavljenim fotografijama se vide primjerci namijenjeni kupcima u Norveškoj, zemlji sa najviše vozila na struju po glavi stanovnika.

Vozila koja su prikazana na fotografijama ipak nisu prva koja su stigla u ovu skandinavsku zemlju. Naime, ditektor kompanije Ford Norway, Per Gunnar Berg, još u septembru je u promotivne svrhe provozao Mustang Mach-E od Osla do Trondhajma, prešavši put od 484 km bez zaustavljanja.

Kada je stigao na krajnje odredište, indikator napunjenosti baterije u automobilu je pokazivao 14% kapaciteta. Na taj način, Berg je želio da pokaže kolika je u realnim uslovima autonomija ovog modela.

Inače, evropska verzija Mustanga Mach-E predstavljena je javnosti još u februaru 2020. Prema fabričkim podacima, radijus kretanja automobila je 600 km, mjereno prema WLTP ciklusu, a u pitanju je verzija sa zadnjim pogonom.

U Fordu kažu da se automobil može puniti na brzim IONITY punjačima snage do 150 kW, čime je obezbijeđeno da nakon 10 minuta dopune baterije vozilo može da pređe još 100-ak km.

Ford Mustang Mach-E se proizvodi u Meksiku.

(B92)

Danas objavljeno

Čudo neviđeno: Maybach predstavio nesvakidašnji kupe-terenac

Vanja A

Karlos Tavares: „Troškovi elektrifikacije probijaju sve granice“

Vanja A

Sjedište Tesle Motors i zvanično u Teksasu

Vanja A

Ostavite komentar