19. Juna 2019.

Električni Mini Cooper S E premijerno 9. jula

Big Portal

Već duže vreme je poznato da će potpuno električni Mini Cooper S E početi da se pravi tokom ove godine (baš na 60-godišnjicu od pojavljivanja prvog Minija), a sada su pojedini mediji najavili da će njegova zvanična promocija biti održana 9. jula.

Automobil je inače nedavno uhvaćen bez ikakve maske u Los Anđelesu (tokom snimanja promotivnog materijala), a slike pokazuju da je automobil između ostalog dobio posebne točkove, žute detalje i novu masku.

O samom automobilu još uvek nema mnogo detalja, sem činjenice da će to u stvari biti derivat Mnija Hatch sa troja vrata (koncept je predstavljen još 2017. godine), kao i da će biti iskorišćena modifikovana verzija UKL1 platforme.

Nezvanično, električni Mini Cooper S E bi trebalo da dobije elektromotor smešten napred (po svemu sudeći iz BMW-a i3 S sa 184KS), pa litijum-jonske baterije i autonomiju do oko 200 milja (oko 320 km), po novim WLTP normama.

Performanse bi trebalo da budu slične benzinskom Cooperu S, ali konkretni detalji tek slede.

Proizvodnja počinje u novembru, u Oxford fabrici u Engleskoj, dok će njegova cena po nekim ranijim najavama iznositi oko 30.000 funti.

Izvor:Autoblog.rs

Foto:Autoexpress.co.uk

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare