Električni Mercedes EQS za 2022. godinu - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Električni Mercedes EQS za 2022. godinu

Mercedes je jedna od brojnih kompanija koje su najavile električnu ofanzivu pa će tako do 2022. godine lansirati 10 potpuno električnih vozila.

Mercedes je jedna od brojnih kompanija koje su najavile električnu ofanzivu pa će tako do 2022. godine lansirati 10 potpuno električnih vozila.

Sve u svemu, Mercedes najavljuje da će zajedno sa plug-in hibridima i modelima sa 48-voltnim sistemom u svojoj ponudi imati čak 130 elektrifikovanih vozila.

Takođe, Mercedes predviđa da će do 2025. godine električni modeli činiti između 15 i 25 odsto njihove ukupne prodaje.

Među najavljenim električnim modelima (EQA, EQE…) posebnu pažnju privlači i luksuzni EQS koji se na tržištu očekuje tokom 2022. godine. Maskirani test primerci ovog modela su već neko vreme na putevima, a na njhovoj osnovi je britanski magazin Auto Express napravio i nezvanični render koji pokazuje mogući izgled EQS-a.

Taj magazin takođe piše da bi Mercedes već na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu možda mogao da prikaže koncept verziju kao najavu buduećeg serijskog modela.

Kako bilo, EQS će biti napravkljenoj na potpuno novoj, modularnoj EV platformi koja se trenutno razvija u Štutgartu.

U konstrukciji će biti upotrebljeni čelik, aluminijum i ugljenična vlakna, a sem EQS-a ovu platformu će koristiti i drugi električni modeli sa znakom trokrake zvezde.

EQS će se proizvoditi zajedno sa sledećom generacijom regularne S klase, i to u novoj Mercedesovoj fabrici u Štutgartu (“Factory 56”).

Za sada je poznato da će EQS imati dva elektromotora (kombinovana snaga iznosi više od 400KS), kao i pogon na sva četiri točka,

Mercedes je već zaštitio oznake EQS 350 do EQS 600, što znači da će se u gami ove buduće električne limuzine nalaziti više različitih verzija.

Izvor: Autoblog.rs

Danas objavljeno

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

U najavi novo poskupljenje koje bi moglo da pogodi vozače dizelaša

Zeljka

Ostavite komentar