Električni Mercedes EQA stigao u Srbiju - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Električni Mercedes EQA stigao u Srbiju

Mercedesov kompaktni SUV na struju prodavaće se na našem tržištu po ceni od 49.968 evra.

Generalni distributer za Mercedes-Benz vozila, kompanija Star Import najavila je početak prodaje potpuno električnih vozila na teritoriji Srbije od trećeg kvartala ove godine.

Na srpskom tržištu najpre je predstavljen EQA, ulazni model u električni svet Mercedes-EQ vozila.

Bazična verzija EQA 250 sa 190 KS (140 kW) i autonomijom u vožnji od 400-420 kilometara (prema WLTP standardu), ima kombinovanu potrošnju električne energije od 15,7 kWh/100 km.

Cena za ovaj model u Srbiji startuje od 49.968 evra i moći će da se naruči kod ovlašćenog Mercedes-Benz partnera u Beogradu, kompanije Emil Frey Auto Centar.

Varijante sa pogonom na sva četiri točka, EQA 300 4MATIC sa 228 KS (168 kW) i EQA 350 4MATIC sa 292 KS (215 kW), biće takođe dostupne na našem tržištu.

U narednom periodu planirano je da i ostali ovlašćeni Mercedes-Benz partneri u Srbiji uvrste u svoju ponudu Mercedes-EQ vozila.

Zajedno sa već postojećom ponudom Mercedes-Benz plug-in hibridnih modela, kupcima je sada proširen izbor elektrifikovanih vozila.

Na taj način, brend Mercedes-Benz i u Srbiji podržava ideju održivosti i ekološke budućnosti, kontinuirano i predano radeći na tome da se smanji negativan uticaj na planetu, kažu u toj kompaniji.

Porodica Mercedes-EQ ubrzano raste, okupljajući pod ovim podbrendom sve električne modele nemačkog proizvođača.

Pored SUV vozila EQC, kompaktnih SUV modela EQA i EQB, koji je opciono dostupan i kao sedmosed, Mercedes-EQ odnedavno nudi nešto i za ljubitelje luksuznih limuzina – model EQS, kao najaerodinamičniji serijski automobil na svetu, sa autonomijom u vožnji od 770 km.

Danas objavljeno

Prodao auto za 51.000 dolara pa ga slupao

Vanja A

Zašto motocikl na struju?

Vanja A

Audi prekida proizvodnju motora s unutrašnjim sagorevanjem 2033.

Vanja A

Ostavite komentar